Lavrio’da kadın katliamına karşı yürüyüş

Rojavalı Kürt mülteci kadın Evin Ekrem Ali’nin eşi tarafından vahşice katledildiği Lavrio’da, kadın katliamlarına karşı yürüyüş gerçekleştirildi.

Yunanistan’ın Lavrio kentinde, yüzlerce kişi kadın katliamlarına karşı yürüdü. Kürt mültecilerin kaldığı Lavrio Kampı önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, üzerinde “Kimsenin namusu değiliz”, “Kadın yaşamdır, yaşamı katletme” yazılı pankart ve dövizler ile katledilen Evin Ekrem Ali’nin posterlerini taşıdı. Lavrio kent meydanına doğru gerçekleştirilen yürüyüşe, Kürdistanlının yanı sıra kadın kurum temsilcileri ve Lavriolular da katıldı.

Sık sık “Jin, Jiyan, Azadî” sloganının atıldığı yürüyüşe, kentteki esnaflar da alkışlarla destek verdi. Kent meydanında sona eren yürüyüşten sonra Lavrio kampı sakinlerinden Felek Seçkin bir konuşma yaptı.

Evin Ekrem Ali’nin çocuklarının gözleri önünde eşi tarafından vahşice katledildiğini hatırlatan Felek Seçkin “Ne yazık ki bu ilk değil. Her gün onlarca kadın erkekler tarafından katlediliyor. Erkek egemen zihniyet, her alanda kadın katliamlarını meşrulaştırmak istiyor. Kadın katliamlarını ve bu katliamlara sessiz kalanları şiddetle kınıyoruz” dedi.

Katliama sessiz kalan herkesin katliamın ortağı olduğunu söyleyen Felek Seçkin, şunları söyledi: “Evin, polis karakolunun hemen üst katında eşi tarafından vahşice katledildi. Bu katliam anını duymazdan gelen polis, komşular ve normal karşılayan herkes katliamın ortağıdır.”

Kimi Yunan basın kuruluşlarının katliamı Lavrio Kampı ile özdeşleştirmeye çalıştığına dikkat çeken Felek Seçkin, “Bu girişim, özgürlükçü, demokratik ve ekolojik bir yaşamı esas alan Lavrio kampı sakinlerini karalama girişimidir. Biz her nerede olursak olalım, kadın katliamlarının, kadın özgürlük mücadelesine dönük adımların karşısında duracağız. Biz bu tavrımızı Sakinelerden alıyoruz. Bugün Kürt kadınları, Rojava başta olmak üzere bulundukları her yerde kadın mücadelesine öncülük ediyor. Bu mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yürüyüşün ardından Lavrio Kampı’nda, Evin Ekrem Ali için taziye kuruldu.