Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlar alanlarda

Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle alanlara çıktı. 

QAMIŞLO

Qamişlo şehrinde 8 Mart etkinlikleri devam ediyor. Cizre Bölgesi’nin tüm kentlerinden kadınlar, Qamişlo’nun Hîmo beldesinde bir araya gelerek Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor.

“Leyla Güven Öncülüğünde Mücadeleyi Büyütelim, Önder Apo ile Özgür Yaşayalım” sloganıyla başlayan kutlamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 8 Mart ve kadın mücadelesi üzerine değerlendirmelerinin yer aldığı ses kayıtları dinlenildi.

Kutlama Kongreya Star, Süryani ve Arap kadınlar adına yapılacak konuşmalar ile Rojava’ya ziyarette bulunan Basklı kadın heyetin yapacağı konuşma ile devam edecek. Öte yandan kutlamada Kevana Zêrîn’e bağlı gruplar da sahne alacak.

KOBANÊ

Fırat Bölgesi’ndeki 8 Mart kutlamaları, Kobanê Özgür Kadın Meydanı’ndan start alan yürüyüş ile başladı. Şehit Egît Meydanı’na doğru yürüyen kadınlar ellerinde, “Kadın Direnişi Özgürleştirir” yazılı pankartlar taşıdı, sık sık “Bijî Berxwedana Jina Azad” sloganları attı.

Yürüyüşün Şehit Egît Meydanı’na ulaşmasının ardından 8 Mart kutlamalarına geçileceği belirtilirken, MSD Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed ile Kongreya Star adına konuşmaların yapılması bekleniyor.

Kutlamalarda Baqî Xido Kültür Merkezi’ne bağlı sanatçılar ve gruplar da sahne alacak.

ŞEHBA

Şehba’daki 8 Mart kutlamaları da yürüyüşle başladı. Ehdas ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kadın, buradan başlayacak bir kilometrelik yürüyüşün ardından Merata köyüne ulaşılacağı, ardından etkinliklere başlanacağı belirtildi. 

Etkinliklerde Kongreya Star ve Şehba’daki Arap kadınlar adına konuşmalar yapılacak. Kevana Zêrîn’e bağlı kültür sanat grupları da sahne alacak.