Krasnodar'da 'tecrit' protestosu: Herkes ses çıkarsın!

Krasnodar'da yaşayan Kürt kadınlar, tecridi protesto ederken, Kürtlere birlik çağrısında bulundu. Eylemde Güney hükûmetine de tepki gösterildi.

Rusya’nın Krasnodar kentinde yaşayan Kürt kadınlar, basın açıklaması yaparak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecridi protesto etti. 

Açıklamayı Krasnodar Kadın Meclisi Üyesi Dilber Wekil yaptı. Tecridi kınayan Wekil, tüm Kürt halkını tecride karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

'KAYGILARIMIZ ARTIYOR; HERKES SESİNİ DUYURSUN'

Wekil, Kürt halkının düşmanlarının dünyanın dört yanında harekete geçtiğini ve Kürt halkına karşı katliam ve asimilasyon politikasını uyguladığını dile getirdi. Wekil, uluslararası kurumların, insan hakları örgütlerinin ve ülkelerin de tecride itiraz etmelerini istedi.

Önderlerinden hiçbir bilgiyi alamadıklarını ve kaygılarının gittikçe arttığını söyleyen Wekil, önderlerinin sağlığının ne durumda olduğunu bilmek istediklerini söyledi. Wekil, Öcalan özgür olmadıkça Kürtlerinde olamayacağına dikkat çekerek, birlik çağrısında bulundu.

BARZANİ'YE TEPKİ

Wekil, Güney Kürdistan hükûmetini ve Neçirvan Barzani'yi kınadıklarını, Barzani'nin, Türk devletiyle dost olunamayacağını bilmesi gerektiğini kaydetti.

Neçirvan Barzani'nin dar, maddi çıkarlarından dolayı yaptığı bu ihanetçi tutumundan vazgeçmesini isteyen Wekil, Kürt halkının bir gün bunun hesabını soracağını vurguladı. Wekil, Kürt halkının esas sorununun ABD, Avrupa veya Rusya değil, Kürtler içindeki bu tür ihanetlerin olduğunu söyledi.