Kongreya Star: Leylalar'ın öncülüğünde mücadeleyi büyütelim

Kongreya Star, “Leylalar'ın öncülüğünde mücadeleyi yükseltelim, Rêber Apo ile özgür yaşayalım” dedi.

Dünya ve Kürdistan’da kadınlara yönelik saldırılara dikkat çekilen açıklamada, "Êzidî kadınların kaçırılması, Rojava’ya yönelik saldırılar, Nijerya’da Boko Haram’ın yaptıkları, tüm dünyada artan tecavüz ve kadın cinayetlerinin hepsi tek merkezden yapılan saldırılardır. Erkek egemen iktidarlar kendi iktidar sistemlerini korumak için kadınların ve halkların özgürlüğünü hedef alan Üçüncü Dünya Savaşı’nı örgütlediler. Bu hegemonik saldırıların merkezi de TC ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı" denildi.

'KÜRT KADINLAR SİSTEME MÜDAHALE ETTİ'

"TC ve Erdoğan Kürdistan’ın parçacılığının devamı için soykırım siyasetini esas almış ve vahşi, faşist ve erkekçe örgütlenmiştir. Radikal İslam ve DAİŞ, bu şekilde ortaya çıkmıştır. Rojava’ya saldırılar, Rêber Apo üzerindeki tecrit, Kuzey Kürdistan’daki faşizm ve Güney Kürdistan’a saldırılar bu durumla bağlantılıdır" vurgularında bulunan açıklamada, "Leyla Güven ve YPJ savaşçılarının direnişleri hegemonik sisteme bir müdahaledir" mesajı verildi.

Açıklamada, "Kürt kadınlar ve tüm dünya kadınları, Leylalar öncülüğünde mücadeleyi yükseltelim, Rêber Apo ile özgür yaşayalım" vurgusu da yapıldı.