Kongreya Star’dan Helîncê’deki katliama tepki

Kobanê’nin Helîncê köyüne yönelik SİHA’larla düzenlenen saldırıda Kongreya Star Fırat Koordinasyon Üyesi Zehra Berkel’in şehit edilmesine tepki gösteren Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Remziya Mihemed, “Türkiye kadın örgütlemesini hedef alıyor” dedi.

İşgalci Türk devleti SİHA’larla Kobanê’nin Helîncê köyüne saldırılarda bulundu. Saldırıda aralarında Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyon Üyesi Zehra Berkel’in de bulunduğu 3 kadın şehit oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Remziya Mihemed, saldırıların Rojava’daki kadın örgütlenmesini hedef aldığını söyledi.

DAİŞ’in Kobanê’de yenilgiye uğratıldığından beri saldırıların durmadığını kaydeden Remziya Mihemed, “Türkiye, mücadeleci kadın örgütlenmesine saldırıyor” dedi.

Daha önce de Paris’te üç kadının Türk istihbaratının eliyle katledildiğine işaret eden Mihemed, “Kuzey Kürdistan’da Sewê, Rojava’da Zehra ve diğerleri kadın mücadelesinin tohumlarını ekenler hep Türk devletinin hedefinde oldu. Kadınlar üzerinden Kürt halkı imha edilmek isteniyor. Bu saldırılara sessiz kalan Rusya’nın tutumunu da kınıyoruz. Rusya’nın bulunduğu bir bölgede Türk devleti saldırı gerçekleştiriyor ve Rusya’nın bundan haberi olmuyor. Böyle bir şey mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Mihemed kadın mücadelesini yükselteceklerinin ve şehit edilen arkadaşları için işgalcilerden hesap soracaklarını da dile getirdi.