Komutan Efrîn: Kadınlar Şehba'da Türk devletini yenecek

Şehba Kadın Savunma Cephesi komutanlarından Sema Efrîn, kadınların omuz omuza verdiğini ve direnişleriyle Türk devletini yeneceğini belirtti.

Şehba Kadın Savunma Cephesi komutanlarından Sema Efrîn, Türk devletinin saldırıları ve kadınların direnişine ilişkin ANF’ye değerlendirmelerde bulundu...

Efrîn, şunları ifade etti:

"Şehba bölgesinde her gün saldırılar yaşanırken, yüzlerce köy boşaltılmaktadır. Türk devleti ÖSO gruplarıyla işgal hakimiyetini geliştirme çabasını veriyor. Ağır silahları kullanarak, Suriye halklarını kışkırtarak, Efrîn ve Halep kentine kadar bir Osmanlı devletini tekrarlamak istiyor. Halep'te sonuç alamadı, yeniden Kuzey Suriye'de bir işgal planı tartışılmaktadır. Türk devletinin kendince yaptığı plan çok yönlüdür. Efrîn'i bir kıskaç altına alarak, Şehba bölgesi üzerinden saldırarak Halep hayalini gerçekleştirme derdinde. Rusya ve bölgedeki güçlerden bir işgal vizesini beklemektedir. Rojava'da Kürtlerin her alanda yaptığı bir direniş söz konusu. Bölgede değiştirilmek istenen bir demografik politikası da sürüyor. YPG-YPJ güçleri ise, tetikte bekliyor. Yüzlerce savaşçı her alanda 'tarumar ederiz' diyor. Rojava devrimi halkların ve kadınların özgürlük çizgisini ve direniş tarihini yazmakta. Her türlü vahşete karşı direnerek. Toplumsal değerleri korumak ve DAİŞ terörünü Suriye'de sonlandırma süreci de Reqa'da gelişiyor.

'KADIN CEPHESİ BÜYÜYOR'

Yüzlerce kadının oluşturduğu bir savunma cephesine değinen Efrîn, şöyle devam etti:

"Kadınların ve Suriye halklarının özgürlük direnişi de Şehba'da büyüyor. DAİŞ çeteleri ve destekçileri tarafından yürütülen toplum kırım artık gözardı edilemez. Rojava Devrimi yeni bir kimlik ve yeni bir zihniyetin arayışlarıdır. Kendi yerinde direnmek ve özgürce yaşamak. Arap, Kürt ve Türkmen kadınlar Şehba'da omuz omuza vermiş durumda. Yol güzergahlarında, sınır hatlarında ve sosyal aktivitelere kadar kadın öncülük ediyor. Yaşamın her alanında kadınların öz savunma bilinci Rojava da kazandı."

Kadın Cephesi komutanlarından Sema Efrîn, "İşgalcilere, Türk çetelere karşı direneceğiz; bu halkların evlatlarıyız ve bu topraklar bizimdir" mesajını da verdi.