Komalên Jinên Ciwan, 6 Ocak'ta Paris'e çağırdı

Komalên Jinên Ciwan, katledilen üç devrimci Kürt kadını anarak, 6 Ocak'ta Paris'te düzenlenecek yürüyüşe çağırdı.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, yıl dönümü yaklaşan Paris Katliamı'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Yurtsever devrimci gençliğe ve halka seslenen Koordinasyon, "Tarihte her zaman sembolleşen kadınlar günümüze kadar mücadeleleriyle yaşamış ve direnen kadınların sembolleri olmuştur. Mirabel kardeşlerden Clara Zetkinler'e, Rosa Luxemburglar'a tarih her zaman bu öncülerin direnişine ve büyüttükleri mücadeleye sahip çıkmıştır. 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen her 3 yoldaşımız da tıpkı bu öncüler gibi kadın özgürlük mücadelesinde birer sembol ve direniş abidesi olmuşlardır" dedi.

'FAİLLERİ BİLİYORUZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"9 Ocak Paris Katliamı'nın 5. yılını geride bıraktığımız bu süreçte genç kadınlar başta olmak üzere 7’den 70'e her kesimden halkımız sokaklara dökülmekte, alanlarda Paris Katliamı'nın hesabını sormaktadır.

Fakat hareket ve halk olarak hepimiz bu katliamın faillerini biliyoruz. Faşist TC devletinin ve AKP hükûmetinin bu katliamdan sorumlu olduğunu biliyoruz. Aradan yıllarda geçse de bu katliamı ne unutacağız ne de unutturacağız. Ş. Sara (Sakine Cansız) hareketimizin kuruluşundan bu yana en ön saflarda yer almış, Önderliğimize yoldaş olmuş ve kadın özgürlük mücadelemizin sembolü haline gelmiştir. Ş. Rojbin ise Kürt kadınının mücadele içerisinde geldiği aşamayı, gücünü en iyi ortaya koyan, dünyaya tanıtan arkadaşlarımızdan olmuştur. Ş. Leyla Şaylemez (Ronahi) arkadaş ise genç kadın örgütümüzün ilk şehidi ve sembolüdür. Yaşamı duruşu ve pratiği ile bize her anlamda örnek olmuş öncü komutanlarımızdandır. Bu nedenle Paris Katliamı'nın hesabını en çok da biz genç kadınlar soracağız. Çünkü bu katliamla amaçlanan, Önderliğimizin yarattığı kadın özgürlük mücadelesidir ve bu mücadelenin öncü güçleri olan Sara, Ronahi ve Rojbin'dir. Dolayısıyla genç kadın örgütü olarak her 3 büyük şehidimizin anılarına bağlı kalmak ve onların bize bıraktığı mirasa sahip çıkmak bizim için borçtur.

'TÜM KADINLARA REHBER OLDULAR'

Bu nedenle yürüttüğümüz mücadelenin her anı, her başarısını onlara adayacağımız gibi, aradan yıllar da geçse onları unutmayacağımızı dost düşman, herkes görecektir. Paris’te yaşayan halkımız başta olmak üzere dünyanın her yerinde kadın özgürlük mücadelesine inanan herkes alanlara akmalıdır. Sara, Rojbin, Ronahi sadece Kürt Özgürlük Hareketi'ne değil, tüm dünyadaki mücadele eden kadınlara rehber olmuşlardır. Bu nedenle tüm kadınlar Paris Katliamı'nın hesabını sormalıdır.

KİTLESEL KATILIM ÇAĞRISI

6 Ocak'ta Paris’te yapılacak yürüyüş genç kadınların öncülüğünde on binlerin yürüyüşüne dönüşmelidir. Bu katliamla amaçladıklarına ulaşamayacaklarını, on binlerce Sara, Ronahi ve Rojbin'in faşist TC devleti başta olmak üzere tüm sömürgecilerden hesap sorduğunu görmelidir. Bu nedenle 6 Ocak'ta Paris’te yapılacak yürüyüşe tüm genç kadınları öncülük yapmaya çağırıyoruz. Ayrıca genç kadınları bulundukları her alanda meydanlarda bu katliamın hesabını sormaya çağırıyoruz.

Komalên Jınên Ciwan örgütü olarak da biz de Paris Katliamı'nın yıl dönümüne girdiğimiz bu süreçte her üç öncü komutanımızı saygıyla anıyor ve Saralar'ın, Rojbinler'in, Ronahiler'in, Delaller'in mücadelelerini zafere götüreceğimizin sözünü yeniliyoruz."