Komalên Jinên Ciwan: 8 Mart serhildan ruhuyla karşılanmalı

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, tecride karşı direnişlere dikkat çekerek, "Bu yıl 8 Mart serhildan ruhu ile karşılanmalıdır. Sokaklarda, meydanlarda, eylem alanlarında  en güçlü serhildanlar açığa çıkmalıdır" dedi.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'TECRİT GÜN GEÇTİKÇE KAYGI UYANDIRIYOR'

Açıklamanın satır başları şöyle:

"Tarihi, hatta tarihe yön verecek önemli bir süreçten geçmekteyiz. Tüm halklara ve en önemlisi kadınlara, sömürgeci, kapitalist modernite karşısında alternatif bir sistem hatta yaşam sunan halkların önderi Rêber Apo üzerinde ağırlaştırılmış tecrit gün geçtikçe kaygı uyandıran bir hal almaya başlamış bulunmaktadır. Faşist çete TC devleti özgürlük mücadelesi karşısında faydasız çırpınışlar sergileyerek halklar üzerinde şiddetin ve katliamın her türlüsünü uygulamakla birlikte aynı zamanda irademizi sınamak istercesine Rêber Apo'ya dönük tecridi yoğunlaştırmıştır.

'KADINLARIN KARARLI DURUŞU MUAZZAM GÜÇ SAĞLIYOR'

Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevleri peşi sıra zindanlardan Strasbourg’a ve daha pek çok alana yayılarak direnişler büyütüldü ve dünyanın her yerinde milyonlarca insan sokaklarda, meydanlarda tek ses olarak iradelerini sahiplendi. Bir kez daha gördük ki sadece bir kadının kararlı duruşu tüm dünyada nasıl bir yankı yaratabilmektedir. Kadınların kararlı duruşu tüm alanlarda etki yaratmakta ve sömürgecilik karşısında muazzam bir güç açığa çıkarmaktadır. 

'BAYRAĞI EN FAZLA KADINLAR YÜKSELTEBİLİR'

Faşizmin bu kadar ayyuka çıktığı böylesi zamanlarda Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevi eylemi ile devraldığı öncülük bayrağını en fazla kadınlar yükseltebilir.

'8 MART, DİRENİŞLERİN ZİRVELEŞTİĞİ DÖNEM OLMALI'

Gün her zamankinden daha fazla direnme, isyanını ortaya koyma günüdür. Gün her zamankinden daha fazla meydanlarda her türlü şiddete, yobazlığa, kadın katliamlarına karşı koyma günüdür. Erkeğin, devletin her türlü şiddetin karşısında mücadele ve direnme günüdür. Süreç her açıdan kadınlar öncülüğünde direnişlere tanıklık ederken 8 Mart bu direnişlerin zirveleştiği dönem olmalıdır. Bu nedenle genç kadınlar başta olmak üzere tüm kadınlar bulundukları alanlarda bu yıl 8 Mart'ı serhildan ruhu ile karşılamalıdır. Sokaklarda, meydanlarda, eylem alanlarında  en güçlü serhildanlar açığa çıkmalıdır."