Kobanê, Minbic ve Şehba’da kadınlardan işgalcilere tepki

Çok sayıda kadın örgütü Kobanê, Minbic ve Şehba’da düzenledikleri basın açıklamaları ile işgalci Türk devletinin kadınları sistematik bir şekilde hedef alan saldırılarını kınadı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi’nde yer alan kadınlar, Kobanê’de bir basın açıklaması yaptı.

Özerk Yönetim Yürütme Meclisi binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Halkla İlişkiler Bürosu Eş Başkanı Gulê Hesen ve Fırat Bölgesi Kadın Komitesi Başkan Yardımcısı Rozîn Mihemed, basın açıklamasını Kürtçe ve Türkçe okudu.

Açıklamada, Türk devletinin işgal alanlarında özellikle kadınları hedef alan insanlık dışı suçlar işlediğine dikkat çekilerek, uluslararası insan hakları ve hukuk örgütlerinin bu suçlar karşısındaki sessizliğinin kabul edilemez olduğu belirtildi.

Minbic Genç Kadınlar Meclisi öncülüğündeki basın açıklamasında da işgalcilerin kadınları hedef alan saldırıları kınandı.

Çok sayıda genç kadının katıldığı eylemde açıklamayı okuyan Genç Kadın Meclisi Üyesi Melek Îsa, Türk devletinin özgür kadın iradesini hedef aldığını ve bölgenin demografik yapısını değiştirdiğini vurguladı. Melek, “Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’deki direnişçi kadınlar kol kola direneceğiz. Bedeli her ne olursa olsun direnişimiz sürecek” dedi.

Efrîn Genç Kadınlar Birliği, Şehba’daki Serdem Kampı’nda açıklamada bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Spor Birliği Eşbaşkanı Evîn Bîlal, Türk devletinin Efrîn saldırısı ile kadın mücadelesini ortadan kaldırmak istediğini belirtti.

Efrîn’de kadınlar öncülüğünde olağanüstü bir direnişin sergilendiğini ifade eden Evîn, “Efrîn’de kadınlar günlük olarak kaçırılıyor, işkence ve tacize maruz kalıyor. Türk devleti en son Melek Nebîh Xelîl adlı genç kadını katletti. Uluslararası kuruluşların Türk devletin tepki göstermesi gerekir” vurgusunda bulundu.