KJK: Kürdistan’a bağlılığın adıdır Kasım yoldaş!

Kasım yoldaşı büyük sevgi, saygı ve minnettarlıkla anan KJK Koordinasyonu, “Yurtseverliğin, Kürdistan ülkesine bağlılığın, sömürgecilikten, işbirlikçi Kürtlükten derin nefretin adıdır Kasım yoldaş” dedi.

KJK Koordinasyonu, Kasım Engin (İsmail Nazlıkul) arkadaşın şehadetine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

 Komalên Jinên Kurdistan (KJK) açıklamasında şunlar belirtildi:

“PKK Merkez Komite Üyesi Kasım Engin Arkadaş 27 Mayıs 2020 tarihinde Bradost alanında faşist, soykırımcı AKP Rejiminin hava saldırısı sonucu şehit düştü. Başta değerli ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz. Anısına özgürlük mücadelesini yükseltme sözünü yeniliyoruz.

Kasım arkadaş 35 yıllık devrimcilik yaşamında mücadelenin çok çeşitli alanlarında büyük bir özgürlük bilinci, direniş ve bağlılık ile en zorlu alanlarda büyük bir emek ve fedakarlıkla çalışmalara katılmıştır.

Kasım yoldaşın mücadelesi 1938 Dersim, 1978 Maraş katliamı ile bitirilmek istenen Alevi Kürtlüğünün yeniden dirilişi, canlanışıdır. Besê Anuş, Mustafa Yöndem, Sabri Gözübüyük, Engin Sincer, Nucan, Atakan Mahirlerin ve daha nicelerinin büyük yol arkadaşıdır. Onun şahsında bitirilmek istenen Alevi Kürtlük görkemli başkaldırıyı, direnişi yaşamıştır. Türk devletinin İnkar, imha ve asimilasyon politikalarını özgürlük duruşu ve mücadelesi ile boşa çıkarmış yöre halkının can damarı olmayı başarmıştır.

O BİR DOST, CAN VE YOLDAŞTIR

Kasım yoldaş Önderliğimizin ideolojisi, düşünceleri ile kendisinde sürekli bir yenilik yaratma gücünü oluşturabilmiştir. 1990 yılında önderlikle görüştüğü o günden, şehit düştüğü ana kadar Önderlik ideolojisi ve felsefesinin anlam derinliğiyle pratik yürütücüsü olma iddiası ve heyecanını bir an bile eksiltmeden büyük bir coşkuyla devrim yolunda ilerlemiştir. Bu temel de Kasım yoldaş yaşamı, duruşu ve pratikleri ile hep Önderlikle birlikte olmuş, Önderlik gerçeğini anlamaya çalışmış, pratiğe yansıtmanın muazzam çabası içinde görevlere yüksek bir kararlılık ve coşku ile sahip çıkmıştır.

Kişilik özellikleri ve duruşu ile her zaman yaşama katılımdaki coşkusu, bitmez tükenmez enerjisi, keskin zekası, canlılığı ve yoldaşlık sevgisi ile farklılığını hep korumuştur.  Kasım yoldaş “Yoldaşları görmek, tartışmak özlem giderdiği gibi insanın ruhunu hem besliyor hem güçlendiriyor hem de yeniden enerji biriktirmemize yol açıyor” demiştir. Yoldaşları ile birlikte olmaktan, yaşamı birlikte yaratmaktan büyük bir haz ve coşku duymuştur. Kasım Yoldaş’ın kadınla yoldaşlığı da çok farklı olmuştur. Kadın yoldaşlarla derinlikli paylaşımlardan her zaman büyük bir güç almış, sevinç duymuştur. Feodalizmin inkarcı, dar sınırlarına, küçük burjuvazinin sahte yaşam kalıplarına asla itibar etmemiştir. Kadınla doğal, doğru, ilkeli, sevgi ve saygıya dayalı hakiki yoldaşlığı geliştirmenin yüksek çabası içinde yeni ve özgür yaşamı yaratmanın yaklaşımı içinde olmuştur. PKK’de özgür erkeği yaratmanın derin çabası içinde kendisini yeniden yaratmanın devinimini kişiliğinde göstermiştir. Kadın özgürlüğünün halkımızı da özgürleştireceğine gönülden inanmıştır.  “Kadın yoldaşların kaleme döktükleri çok daha fazla duygu yüklü, bu bakımdan önderliğe daha yakın oluyor” diyerek özgürlük mücadelesi veren kadınlara büyük güven, sevgi ve saygısını yansıtmıştır. O bir dost, can ve yoldaştır.

SÖMÜRGECİLİKTEN VE İŞBİRLİKÇİ KÜRTLÜKTEN NEFRETİN ADIDIR KASIM YOLDAŞ

Kadın özgürlüğüne, mücadelesine çok büyük bir rol biçmiş, kıymet vermiştir. Tarihsel olarak Aleviliğin özünde olan kadın-erkek eşitlik ruhunu, Başkan APO’nun özgürlük felsefesi ile birleştirerek kadınla yoldaş olmayı başarmıştır. Özgür erkek vasıflarını büyük bir emek ve çaba ile geliştirmiştir.

Kasım yoldaşın Kürt halkına karşı bağlılığı ise çok farklıdır. Sürekli olarak Kürdistan tarihi konusunda araştırma ve incelemelerini sürdürmüştür. Kürdistan tarihi ile ilgili olarak sürekli okumuştur. Kürdistan tarihi dersinde derin bilgilerle birlikte ülke sevgisini, ülkeye sahip çıkmayı çarpıcı işlemiştir.  Yine Kürt tarihi ile ilgili okumalarında en son yazdığı yazılarından birinde “Bu arada tesadüfen elime geçen bir araştırma yazısında Kürtlerin neredeyse mezolitik çağdan beri bu coğrafyada -DNA testleri temelinde- burada aralıksız bir şekilde yaşadıklarını öğrenmek son derece sevindirici olmuştur. Artık Kürtlerin başka yerlerde gelmedikleri bu araştırmayla noktalanmış oluyor.” demiştir. Yurtseverliğin, Kürdistan ülkesine bağlılığın, sömürgecilikten, işbirlikçi Kürtlükten derin nefretin adıdır Kasım yoldaş.

Bu temel de Kasım yoldaşı büyük sevgi, saygı ve minnettarlıkla anıyoruz. O duruşu ve mücadelesiyle sürekli olarak hepimize örnek olmayı başarmıştır. Kürt kadınları olarak Kasım arkadaşın anısına Kürdistan da özgür kadınları, özgür erkekleri, özgür toplumu direnişle, yaşamı her an yeniden, yeniden yaratarak karşılık vermenin çabası ve iddiası içinde olacağız. Şehitlere sözümüz Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlikle birlikte verilecektir. Zafer Direnen Yiğit Kürdistan halkının olacaktır.