KJK'den Güzel Ana için başsağlığı mesajı

Emettullah Güzel için başsağlığı mesajı mesajı yayımlayan KJK, "Başta Amed halkımız olmak üzere Tüm Kürdistanlıların da Güzel Ana’nın şahsında somutlaşan direniş ve ayaklanma kişiliğini daha güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

KJK Koordinasyonu, Emutullah Güzel Ana için başsağlığı mesajı yayımladı.

“Özgürlük hareketimizin direniş kalesi olan Amed ‘in sembol isimlerinden olan Emutullah Güzel Ana’nın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendik” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Güzel Ana Amed‘deki tüm eylemliliklere son derece canlı, aktif ve öncü bir temel de katılmasından kaynaklı olarak kamuoyu tarafından tanınmaktaydı. Özellikle  2019 yılında  Leyla Güven öncülüğünde Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması temelinde gelişen beyaz tülbentli anaların eylemliliklerinin sürükleyici sembol isimlerinden biriydi. “Direne direne kazanacağız” Söylemiyle eylemlere en cesaretli ve inançlı katılan analarımız arasındaydı. Bu söylemle Güzel Ana’nın katılım biçimi bir yaşam manifestosu, sömürgeciliğe, inkarcılığa ve soykırıma karşı bir duruştur.

KÜRDİSTAN'DA ÖZGÜRLÜK ANALARIMIZIN ÖNCÜLĞÜNDE GELİŞMEKTEDİR

Kürdistan da yurtseverliğin, özgürlüğün temsilini Güzel Ana örneğinde görüldüğü gibi analarımız yapmaktadır.

Neolitik dönemin yapıcı, oluşturucu öğesi olan kadınlar bugün Kürdistan’da yine bu rolü büyük bir fedakarlık, içtenlik, cesaret ve yiğitlik temelinde gerçekleştirmektedirler

85 yaşına kadar büyük bir canlılık, dirilik içinde, mücadele içindeki çocuklarının hem anası a hem de yoldaşı olmayı başarmıştır. Hakiki evlat sevgisini ülke ve özgürlük mücadelesine katılarak hem de en ön saflarda yerini alarak göstermiştir. Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılması eylemliliklerine bu temel de en önde cesaretle, içtenlikle büyük bir inanç ve bağlılıkla  öncülük yapmıştır.

Özgürlük saflarında olan her gerilla, her özgürlük savaşçısı için ister dağda, ister zindanda, ister şehirlerde olsun en büyük sevinç, güç, onur ve kıvanç kaynağı mücadele eden bir aile gerçekliği ve özellikle analarımızın bu direngen duruşudur. Kürdistan'da özgürlük analarımızın, kadınların öncülüğünde gelişmektedir.

Soykırımcı faşist devlet bugün kadın, çocuk, yaşlı demeden en büyük zulmü, en saygısız biçimde Kürt analarına karşı saldırgan tutumları ile gerçekleştirmektedir. Ortadoğu kültüründe analar en kutsal varlıklardır. TC devleti dünyanın en saygısız, en çirkin, yozlaşmış bir devleti olduğunu analara yaklaşımla ortaya koymuştur. Bugün zindanlarda onlarca yaşlı analarımız, babalarımız  ciddi sağlık sorunlarına rağmen büyük bir dirayet bağlılık temelinde Türk devletinin zulmüne karşı direnmekteler.

Bu temel de Güzel Ana’nın mücadelesi şahsında tüm analarımıza sevgi ve saygılarımızı bir kez daha iletmek istiyoruz. Nurlu ellerinden öpüyoruz. Özgürlük için, Önderliğimiz için, ülke için mücadelenin en önünde yer alan kadınlar olarak analarımız bizim en kıymetli değerlerimizdir.

DİRENİŞİ DAHA GÜÇLÜ SAHİPLENME ÇAĞRISI

Bu temel de tüm ömrünü acılar, zorlanmalar, emek, direniş içersin de her zaman zorluklarda güzeli yakalayan, dürüst, onurlu, emekçi bir tarzda yaşayan Güzel Ana'yı sevgi ve rahmetle anıyoruz. Ailesine, halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Güzel Ana’nın özel de Amed ‘de gösterdiği direniş ve özgürlük ruhunu sahiplendiğimizi, kadınların ve halkımızın, halklarımızın özgürlük mücadelesini yükseltme sözünü yeniliyoruz.

Başta Amed halkımız olmak üzere Tüm Kürdistanlıların da Güzel Ana’nın şahsında somutlaşan direniş ve ayaklanma kişiliğini daha güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz."