KJK: 2018 alternatif çözümün derinleştiği bir yıl olacak

KJK Koordinasyonu: 2018 yılı kadınların öncülüğünde insanlığın direnişe geçtiği, alternatif çözüm ve yaşam biçimini derinleştirdiği bir yıl olacaktır.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu 2018 yılını kutladı.

KJK Koordinasyonu açıklaması şöyle:

“2018 yılına kadınlar olarak Kürdistan’da, Ortadoğu’da, dünyada direniş ve özgürlük eylemleri ile girmekteyiz. Türkiye de faşist Erdoğan rejimine karşı, Türkiyeli kadınlar ortak kadın cephelerini oluşturup mücadele ederek köle yaşamı kabul etmemekteler. Kuzey Kürdistan’da Kürt kadınları zindanlarda, şehirlerde ve sokaklarda direnişteler. Güney halkımız özgürlük, eşitlik için ayaktadır. İran’da diktatör rejimine karşı kadınlar serhildanların öncülüğünü büyük bir cesaret ile yapmaktalar. Latin Amerika’da kadınlar özgürlüğün yaşam damarı olarak ayaktalar. Rojava’da Arap kadınları, Kürt kadınları ile birlikte özgürlük mevzilerindeler. Şengal’de kadınlar yeniden dirilişi; öz savunma ve örgütlenme temelinde geliştirmekteler. Kadınlar 21 yüzyılda; özgürlük düşünceleri temelinde kadın birlikteliğini, ittifakları, birlikte örgütlülük ve eylemliliklerini geliştirerek özgür yaşamı yeniden yaratmaktadırlar.

Son günlerde İran’da egemen erkek zihniyetine ve uygulamalarına karşı direnen, zulme, haksızlığa, adaletsizliğe, erkeğe bağımlı yaşama başkaldıran beyaz Çarşamba eylemcisi kadınlar başta olmak üzere, tüm Ortadoğulu kadınların eylemliliklerini coşku ile selamlıyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun eşitsizliğe, köleliğe baş kaldıran kadınların, bizlerin öncülüğü ile insanlık hakiki kurtuluşunu sağlayacaktır. Buna inanıyoruz. Kadınların direniş mücadelesi, örgütlenmeleri ve eylemlilikleri ile beş bin yıllık erkek egemen sistem, erkek aklı geriletilmektedir. Kadınlar köle yaşamı, erkek egemen sistemin gaspçı, yalancı, zalim yüzlerini ve uygulamalarını artık asla kabul etmiyorlar. Demokratik, eşitlikçi, özgür bir yaşamı, yaşamda hak ettikleri yeri direnerek, yaşamı inşa ederek, yeniden yaratmaktadırlar.

2018 yılını Kürt kadınları, Ortadoğulu kadınlar olarak Rêber Apo’nun özgürlük düşünceleri temelinde büyük bir direniş ruhu ile karşılamaktayız. Rêber Apo’nun ideolojisi, düşünceleri kadınların, insanlığın kurtuluşu için yol ve yöntemleri ortaya koymuştur. 2017 yılında yaşanan siyasi-sosyal-askeri- diplomatik gelişmeler insanlığın içinde olduğu bunalım ve krizlere en büyük cevabın demokratik konfedaralizim, demokratik ulus çözümü olduğunu ortaya koymuştur. Demokratik konfedaralizim, demokratik ulus modelinin yaşamsallaşması ise ancak özgürleşen kadınların öncülüğünde gerçekleşebilir. 2018 yılı kadınların öncülüğünde insanlığın direnişe geçtiği, alternatif çözüm ve yaşam biçimini derinleştirdiği bir yıl olacaktır. Kürt kadınları insanlığın kurtuluş mücadelesinde, Ortadoğu ve Dünya kadınları ile birlikte omuz omuza özgürlük saflarının en önünde yerlerini almaya devam edeceklerdir. Halkların kardeşliği, birliği kadın özgürlük çizgisi ile oluşur ve kalıcılaşır.

Kürt halkı Mezopotamya da yaşayan en eski emekçi, mazlum halkı olarak 2018 yılında kimliği, dili, kültürü ile özgür ve onurlu yaşam mücadelesini başarıya ulaştıracaktır.

Bu temel de 2018 yılı başta Rêber Apo olmak üzere tüm direnen, özgürlük isteyen ve bunun için mücadele eden kadınlara, halklara, inançlara, tüm insanlığa kutlu olsun.”