Avrupa'da Zilan anılıyor-YENİLENDİ-II

Almanya Kassel, Grevenbroich, Kopenhag, Salzgitter/Lebenstedt ve Stuttgart'ta yaşayan Kürtler Zilan’ı andı.

30 Haziran 1996’da Dersim’de fedai eylem yapan Zilan (Zeynep Kınacı) Almanya’nın Kassel ve Grevenbroich’da anıldı.

KASSEL

Almanya'nın Kassel kentinde 30 Haziran 1996’da Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı (Zilan) için anma etkinliği düzenlendi.

Jinên Ciwanên Azad ve şehit aileleri Kınacı’yı andı. Anma, 18:30'da Kassel Kürt Kültür Merkezi’nde bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Jinen Ciwanên Azad aktivistleri ve Şehit Aileleri Komisyonunun konuşmaları ile devam eden anma “Şehit namirin”, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

GREVENBROICH

Almanya’nın Grevenbroich kentinde Tijda Ekecik kadın komününün organizesi ile Zilan anıldı. Anma, bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Anmada kadın aktivisti Besime Konca bir konuşma yaptı.

Kobanê’de katledilen 3 Kürt kadının da anıldığı etkinlikte son zamanlarda yaşanan saldırılar özelde kadına yönelik saldırılara dikkat çekildi.

“Şehid namirin”, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarıyla sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Zilan anıldı.

Sêvê Kadın Meclisi’nin organize ettiği anmada sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi ardından anmaya katılanlar konuşma yaptı.

Anma “Şehit namirin”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde KobanÊ’de katledilen üç kadın için ve Zilan (Zeynep Kınacı) bir eylemle anıldı.

Stuttgart Schlossplatz’da TJK-E ve CJA’nın düzenlediği eyleme SKB ve MKLP de katıldı.

Eylemde KJK ve Kadın Barış Bürosu’nun (CENİ) açıklaması okundu.

JCA açıklamasında şunlar belirtildi: “Dünya çapında kadınlar hala cinsiyetçi kalıplara itiliyor ve fizik şiddete maruz kalıyor. Biz genç kadınlar olarak bu durumu kabul etmiyoruz ve ‘Direniş ve devrim zamanıdır’ diyoruz. Tüm kadınlar özgürlük ve özgürlük mücadelesine daha kararlı, daha istekli ve bir arada olmaya davet ediyoruz. Bugün şehadetinin 24. yılında andığımız şehit Zilan’ın gücü ve iradesi ile savaşalım. ‘Özgür kadının gücü ve kararlığından korkun.’ Bir kadına yönelik saldırıyı hepimize yapılan saldırı olarak algılayalım. Yaşasın kadınların direnişi.”

“Kadınlar dünyayı değiştirir” ve Kobanê’de şehit düşen 3 kadının fotolarının yer aldığı pankartın açıldığı eylemde sık sık “Jin Jiyan Azadi” sloganları atıldı.

SALZGİTTER/LEBENSTEDT

Almanya'nın Salzgitter/Lebenstedt kentinde Zilan anıldı.

Salzgitter, DKTM’de yapılan anma, şehit aileleri ve Berçem Cîlo Kadın Meclisi organize eti.

1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada şehit Zilan'ın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yazdığı mektup okundu.

Konuşmalarla devam eden anma “Şehit namirin”, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji Serok Apo” ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganları ile sona erdi.