Kadına yönelik şiddet protesto edildi

Almanya’nın Duisburg, Köln ve Hollanda’nın Den Haag kentlerinde katına yönelik katliam ve saldırılar protesto edildi.

DUISBURG

Artan kadın cinayetlerini ve kadın kurumlarına dönük Türk devletinin baskılarını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Duisburg kentinde eylem düzenlendi.

Duisburg’da Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi’nin her çarşamba günü Avendukplatz’da gerçekleştirdiği eylemin 8’inci haftasında.

Meclis adına bir konuşma yapan Amara Tolhildan, dünyanın her köşesinde toplumsal ve bireysel şiddetten kaynaklı ülkesi, dini, dili, milliyeti ve rengine bakılmaksızın her gün milyonlarca kadının zarar gördüğünü ya da yaşamını yitirdiğine dikkat çekti ve zulme karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. Tolhildan Türk devletinin Kobanê’nin Helîncê köyünde yaptığı katliamı da kınadı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde ise Viyan Kadın Meclisi’nin çağırısı ile Kürdistanlılar ve dostları Bahnhofsvorplatz’da buluştu.

Kobanê’de dün akşam katledilen 3 kadının fotoğraflarının bulunduğu pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda Rojava’da 10 yıldır yeni bir toplum yaratılmaya çalışıldığı ve Türk devletinin bunu engellemek için sürekli işgal ve katliam girişiminde bulunduğuna dikkat çekildi.

Almanya’nın Türk devletine silah yardımı yaptığı ve DAİŞ’in yenilgisinin Kobanê’de yenilen DAİŞ’in bitiremediğini bugün Türk devletinin tamamlamak istediği belirtildi.

Eylemde Defend Rojava’nın açıklaması da okundu.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de Türk devletinin saldırılarına karşı eylem yapıldı. Hollanda Parlamentosu önünde yapılan eylemde, bir milletvekili çıkarak, eylemcilerin talebini dinledi.

Eylem sloganlarla sona erdi.