Kadına yönelik şiddet Duisburg'da kınandı

Almanya’nın Duisburg kentinde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafında bugün düzenlenen eylem ile kadına yönelik şiddet protesto edildi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafında 13’cisi gerçekleştirilen eylem saat 17.00’de Avendunkplatz’da şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bayrakları ve kadına yönelik şiddeti kınayan pankartlar taşındı.

Eylemde bir konuşma yapan Rehşan Yıldırım, son günlerde dünyada ve Türkiye'de artan kadın cinayetleri kınadı.

“Kürt halkına ve kadınlara yönelik bu sömürgeci tecavüzcü zihniyete gerekli cevabı Kürt halkının Özgürlük Hareketi her zaman olduğu gibi öz savunma temelinde verecektir. Bizler de Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar olarak Türk devleti ve işbirlikçi çetelerinin tecavüzcü zihniyetini lanetliyor, halkımızı, kadınları ve uluslararası kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” diyen Yıldırım şöyle devam etti:

“Türkiye ve destekli tecavüzcü çetelerin Efrîn’de kadınlara yönelik kaçırma, tecavüz, çıplak işkence uygulamalarına da vurgu yapan Yıldırım, tüm bunlar dünyanın gözleri önünde olurken tüm dünya söz konusu Kürtler olunca dört maymunları oynamaktadırlar.”

"Kadına karşı şiddete hayır”, “Jin, Jiyan, Azadi" sloganlarının atıldığı eylem 14. haftada tekrar buluşmak üzere eylemlerini sonlandırdılar.