'Kadına şiddete karşı yumruk olalım'

THKP-C / MLSPB Kır Gerilla Birlikleri Komutanlığı, 25 Kasım'da kadına yönelik şiddete karşı tek barikatta tek yumruk olmaya çağırdı.

Kadın katliamlarına karşı yükseltilecek mücadelenin aynı zamanda sömürgeciliğe ve faşizme karşı mücadele olduğunu belirten THKP-C / MLSPB Kır Gerilla Birlikleri Komutanlığı, "Yaşamın her alanında kadına yönelik saldırılara karşı mücadeleyi yükseltelim erkek-devlet faşizmini durduralım" dedi.

THKP-C / MLSPB Kır Gerilla Birlikleri Komutanlığı, 25 Kasım vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Erkek egemen anlayışın hakim olduğu siyasetten sosyal yaşama ve patriarkal devletin faşist politikalarına karşı Türkiye, Kürdistan, Ortadoğu ve dünyanın her yerinde direnen, özgürlük mücadelesi veren tüm kadınları selamlayan Komutanlık, özgürlükçü kadın direnişini ortaya koyan, bedenini siper edip bu mücadelede birer kutup yıldızı olan tüm kadınları bir kez daha saygıyla andı.

KARŞI DEVRİMCİLER HİZALANDI

"Tarih akışı hızlanıyor, çığlık büyüyor" diyen Komutanlık, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Faşist T.C Oligarşisi bütün güçlerini topyekun savaş - saldırı konseptine uygun olarak yeniden dizayn ediyor. Faşist AKP, MHP, CHP ve sosyal şovenist/kuva-i milliyeci güçleri, karşı devrimde saflaştırarak hizaya  sokuyor. Faşizm, baskı, şiddet ve terörünü her gecen gün artırıyor. Özgürlük, adelet ve demokrasi talebi, faşist devletin zor ve şiddetiyle karşılanıyor. İşsizlik, yoksulluk ve açlık her geçen gün artıyor.

EN ÇOK KADINLAR HEDEF ALINIYOR

Emeğimizin, kimliğimizin yok sayıldığı, gündelik hayatımızın şiddet ve baskı araçlarıyla yönetilmeye çalışıldığı; kadın düşmanı söylem ve eylemlerle yaşam hakkımızın gasp edildiği; katledilirken bir yandan da mahallede, otobüste veya parklarda herhangi bir erkek ya da devlet güçlerince gerçekleştirilen her türlü fiziki ve cinsel şiddetin sistemli bir şekilde uygulandığı süreçten geçmekteyiz.

25 Kasım her ne kadar sembol olma niteliğini taşısa da tüm günleri kadına yönelik şiddete karşı direniş günü yapmak, kadın kurtuluş mücadelesinin gerekliliğidir. Mücadelenin genel stratejisinin oluşturulmasının yanı sıra ileriye atılan her adım için de bu zorunludur.

KADININ KURTULUŞU, TOPLUMUN KURTULUŞUDUR

İşte, sokakta, otobüste, parklarda, evde şiddete uğrayan, erkek egemenliği altında ezilen, ucuz işgücü deposu olan, savaşta en çok acı çeken kadınlardır. Hala kadınlar bir çok yasal ve geleneksel ayrımcılıkla karşı karşıyadır.

Eşitlik ve özgürlük, insanca yaşamanın temel koşuludur. Eşitlik ve özgürlük, toplumsal bir sorundur ve en çok kadınların elinde anlam kazanacak. Kadının kurtuluşu, toplumun kurtuluşu olacaktır.

Kadın katliamlarına karşı yükseltilecek mücadele aynı zamanda sömürgeciliğe ve faşizme karşı bir mücadeledir. Yaşamın her alanında kadına yönelik saldırılara karşı mücadeleyi yükseltelim erkek-devlet faşizmini durduralım.

Emperyalizme karşı bağımsızlık, faşizme karşı demokrasi, kapitalizme karşı sosyalizm mücadelesi olmadan özgürlük mümkün değildir.

Demokrasi, özgürlük ve insanca yaşam, kavgadan geçer; birleşelim ve mücadele edelim! Kadın katliamlarına ve faşizmin saldırılarına karşı tek ses, tek yumruk, tek barikat olalım!"