Kadına şiddet basına yansıyandan 47 kat fazla!

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, kadın ve çocuklara dönük şiddetin basına yansıyandan 47 kat fazla olduğunu tespit etti.

Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi, basına yansıyan kadın ve çocuğa yönelik şiddet olaylarını inceledi.

BASINA YANSIYAN 38, GERÇEĞİ 1792

Medya taraması şeklinde yapılan araştırma, 1 Ocak 2019 ile 1 Ocak 2020 tarihleri arasını kapsadı. Araştırma Merkezi, söz konusu tarihlerde, 2 bin 563 şiddet vakasının basına yansıdığını tespit etti. Araştırmada, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine yansıyan şiddet vakalarının basına yansıyanlardan daha fazla olduğu tespit edildi. Amed'de 38 şiddet olayı basına yansırken, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine yansıyan şiddet olayı sayısının bin 792 olduğu belirlendi.
Amed'de 38 vakanın basına yansımasına karşın, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine yapılan başvuru raporlarına göre, şiddet görmeye yönelik yapılan başvurunun bin 792 olduğuna işaret edildi.
Araştırmada, intihar oranlarının ise kamuoyu ile paylaşılmadığı vurgulandı.
Araştırmada, "Diyarbakır örneğinde görüldüğü üzere sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinde başvuruya dönüşmüş vaka sayısı bin 792 iken basına yansıyan vaka sayısı 38 dolayındadır. Yani basına yansıyan kadına yönelik şiddet vakalarının 47 katından fazla bir vaka sayısı başvuruya dönüşebilmiştir" diye kaydedildi.