Kadın tutsaklardan direniş mesajı: O elbiseleri parçalayacağız

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutsaklar, AKP-MHP tarafından hayata geçirilen “tek tip” kıyafet dayatmasıyla sadece tutsakların değil tüm Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin iradesinin kırılmak istendiğini söyledi.

Kadın tutsakların mesajında, "Bizler Amed E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak bu faşist politikalara boyun eğmeyeceğimizi belirtiyoruz. Sakine Cansızlar, Kemal Pirler, Ali Çiçekler geçmişte bu zindanda nasıl direndilerse bizler de öyle direneceğiz. O elbiseleri parçalayıp atacağız. Tüm devrimci, demokrat, yurtsever halkımızı da Önder Apo etrafında buluşmaya, zindan direnişini dışarıda yükseltmeye çağırıyoruz" denildi.

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutsaklar, AKP’nin “tek tip” kıyafet dayatmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada cezaevlerinde artan hak ihlallerine dikkat çeken tutsaklar, “Varlığını adeta Kürdün yok oluşu üzerinden inşa etmeyi amaçlayan faşist Erdoğan hükümeti, gelinen süreçte de plan ve projelerini insanlık dışı uygulamalarına devam etmektedir” dedi.

AKP’nin KHK’ler ile ömrünü uzatmayı amaçladığını söyleyen tutsaklar, şöyle devam etti: “Muhalif tüm kesimleri bu şekilde bitirmeyi amaçlayan rejim, kendi varlığının devamını da son çıkardığı KHK ile düzenlemeyi amaçlamaktadır. ‘Sivillere yargı muafiyeti’ adı altında kendi çete faaliyetlerine yasal kılıf bulan Erdoğan hükümeti bu çeteler ile yıkılışını uzatmayı hedeflemektedir. Ancak her yönüyle çöküş içinde olan AKP hükümetini ne OHAL ne KHK ne de çeteler kurtaramayacaktır.”

ÖCALAN’A YÖNELİK TECRİT

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken tutsaklar, “Önder Apo üzerinden uygulanan ağır tecrit ile teslim alınmak istenen halkımızın iradesidir. Kürt halkı için ne kadar kurtuluşsa Türkiye halkları için de o kadar kurtuluş anlamı taşıyan Önder Apo’nun çok önceden yaptığı tarihsel belirlemelerinde gün yüzüne çıkan gerçekler bir kez daha Türkiye’nin kaderini belirleyeceği gerçeğini net ortaya koymuştur. TC devleti bu gerçekle derhal yüzleşmelidir” ifadelerini kullandı.

DİRENİŞİ DIŞARIDA DA YÜKSELTELİM

“Zindanlarda 12 Eylül faşizmini aratmayacak insanlık dışı uygulamalar ile tarihsel yenilgilerini adeta tekrar yaşama gayesi taşıyorlar” diyen tutsaklar, “Özelde son süreçte gündemden düşmeyen tekmil dayatması, çıplak arama, koğuş araması adı altında taciz, sözlü hakaret, fiziki işkence ile tutsakların onur-iradesi kırılmak istenmektedir. Son KHK ile düzenlenen ‘tek tip’ uygulaması ile sadece tutsakların değil tüm Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin iradesi kırılmak istenmektedir” diye belirtti.

Tutsaklar, açıklamanın devamında şunları belirtti: “Bizler Amed E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak bu faşist politikalara boyun eğmeyeceğimizi belirtiyoruz. Sakine Cansızlar, Kemal Pirler, Ali Çiçekler geçmişte bu zindanda nasıl direndilerse bizler de öyle direneceğiz. O elbiseleri parçalayıp atacağız. Tüm devrimci, demokrat, yurtsever halkımızı da Önder Apo etrafında buluşmaya, zindan direnişini dışarıda yükseltmeye çağırıyoruz.”