Kadın tutsaklardan 'Abdullah Öcalan' mektubu

Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan 60 tutsak, İmralı tecridine karşı iktidara mektup gönderdi, "Tecride son verilmesi aciliyet arz etmektedir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı tutsaklar, açlık grevi eylemindeydi. Tutsaklar, 5 Nisan'da eylemlerini yeni bir aşamaya taşıma kararı aldı. Tutsaklar, mahkemeleri boykot edip, telefon ve aile görüşüne çıkmama kararı aldı.

Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi’ndeki 60 kadın tutsak da bu bağlamda Adalet Bakanlığı, iktidar ve devlet sorumlularına kapsamlı bir mektup gönderdi. Mektupta, Abdullah Öcalan'ın rolünü oynayabilmesi için üzerindeki tecridin kaldırılması, fiziki özgürlüğünün sağlanması ve gerekli koşulların sağlanması istendi.

60 kadın tutsağın yazdığı mektupta şu hususlara yer verildi:

“Biz Sincan Kadın Kapalı Hapishanesinde 60 kadın politik tutsağız. Kurdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da barışın öncüsü Sayın Abdullah Öcalan ve arkadaşları üzerinde ağır tecrit ve işkence politikalarının devam etmesi ülkemizi daha da kaosa sürükleyen bir gidişe hükümet ve devlet yetkililerinin imza atmasıdır…

Bugün yüzlerce mahpushanede binlerce politik tutsak açlık grevleriyle tecride karşı olduğunu ve tecridin derhal kaldırılması için mücadele ediyor. Bu sesin bir an önce duyulması gerekiyor. Sonuç olarak biz politik Kürt kadın tutsaklar seçilmiş iktidar, Adalet Bakanı ve tüm sorumlulardan Barış Öncüsü Abdullah Öcalan ve arkadaşları üzerindeki tecride son vererek, fiziki özgürlüğü de dahil, barışçıl rolünü oynamasının koşullarının sağlanması ülkemiz için bir aciliyet arz etmektedir."