Kadın tutsaklar, hastaneye sevk edilmiyor

Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde siyasi tutsaklara yönelik baskılar artarak sürüyor. Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan hasta tutsaklar hastaneye sevk edilmiyor.

Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevinde bulunan kadın tutsakları ziyaret eden aileler, tutsakların yaşadıklarına hak ihlallerine dikkat çekti. Aileleri aracılığı ile yaşadıkları sorunları aktaran tutsaklar, koronavirüs salgını nedeniyle hasta tutsakların hastaneye sevk edilmediğini belirtirken, durumu ağır olanların sevklerinin bir an önce yapılmasını istedi.

Beyninde Anakroid kist bulunan Pınar Timtik’in, periyodik olarak doktor kontrolüne gitmesi gerekirken cezaevi idaresi tarafından Covid-19 salgını bahane edilerek sevkinin yapılmadığı vurgulandı. Yine durumu ağır olan birçok tutsağın da hastaneye gitmesinin engellendiğine dikkat çekildi.

Kronik rahatsızlığı olan tutsakların taleplerinin cezaevi idaresi tarafından yerine getirilmediği, Gülşen Adet isimli tutsağın da romatizma rahatsızlığından dolayı nemli bir odada kalmaması gerektiğini ancak oda değişikliği için yapılan başvurunun cezaevi yönetimi tarafından reddedildiği öğrenildi.