Kadın tutsaklar: Demokrasi Yürüyüşü güçlü sahiplenilmeli

Bakırköy Cezaevi’ndeki kadın tutsaklar, HDP’nin başlattığı “Demokrasi Yürüyüşü”nü selamlayarak, güçlü sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Bakırköy Cezaevi kadın tutsakları adına yapılan bir açıklamada, Türk devletinin saldırıları kınandı, HDP’nin yürüyüşü selamlandı.

Kadın tutsaklar, “Açık ki, Kuzey halkımız büyük bir şekilde sahipleniyor ve destek veriyor. Çünkü bu yürüyüş sadece Kürtler için değil, tüm halklar içindir. Herkes sahiplenmeli ve yürüyüşlere katılmalı. Demokrasi kazanırsa, tüm insanlık kazanır. Biz Bakırköy Cezaevi kadın tutsakları olarak, yürüyüşü selamlıyoruz” dedi.

Mayıs ayı sonunda Türk hava saldırıları sonucu şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin’i de anan kadın tutsaklar, “Kasım Engin büyük bir komplo ile şehit düştü. İşgalci Türk devletini kınıyoruz. Yoldaş Kasım Engin’e layık olma sözü veriyoruz. Ailesi ve yoldaşlarına başsağlığı diliyoruz. Yolu bizim yolumuzdur” diye belirtti.

Kadın tutsaklar, Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları da kınadı: “Bu saldırılar nedeniyle de Türk devletini kınıyoruz. Öyle büyük bir korkuları var ki, korkakça Maxmur ve Şengal’daki halkı bombalarla katletmek istiyorlar.”

İran rejimi tarafından tutsak edilen Zeynep Celaliyan ile dayanışma mesajı veren Bakırköy Cezaevi kadın tutsakları, Celaliyan için başlatılan imza kampanyasının güçlü bir şekilde desteklenmesini istedi. “Önemli bir kampanya” diyen tutsaklar, “Kürt halkı, demokratlar, sosyalistler; herkesin Zeynep arkadaşı sahiplenmesi gerekiyor. Büyük bir destek verilmesini istiyoruz” dedi.