Kadın gazeteciler: Özgür basın susmayacak

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, üç günde 9 gazetecinin gözaltına alındığına dikkat çekerek, "Türkiye, dünyada en çok gazetecinin cezaevinde olduğu ülke ama özgür basın susmayacak" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, Etkin Haber Ajansı'na (ETHA) dönük baskı ve gözaltılara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

ETHA'ya baskında 6'sı gazeteci 7 kişinin gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada, "Yine 13 Haziran günü Özgür Gelecek gazetesi Bursa irtibat bürolarına polislerce baskın düzenlenerek gazetenin 3 muhabirinin gözaltına alındığı ve büroda bulunan bütün materyallere de el konulduğu duyuruldu" denildi.

'ÖZGÜR BASIN SUSMAYACAK, BÜYÜYECEK'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, dünyada en fazla gazetecinin cezaevinde olduğu ülke konumuna geldi. Gazeteciler artık bu ülkede kendilerini güvende bulmuyor. Yaptıkları haberler gerekçe gösterilerek onlarca gazeteciye cezalar verildi. Birçok gazeteci iltica etmek zorunda kaldı. Hedef haline getirilen gazeteciler saldırıya uğradı. İki muhalif basın kurumunun art arda basılarak çalışanlarının gözaltına alınması tesadüf değildir. Kendisine biat etmeyen, boyun eğmeyen ve her türlü baskıya rağmen halktan aldığı güçle ayakta duran özgür basın asla susmadı ve susmayacak. Gözaltına aldığınız arkadaşlarımız gerçekleri yazan gazetecilerdir.

Her koşulda özgür basın dayanışmasını büyüteceğimizi ve arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Gazetecilik suç değildir. Gözaltına alınan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı."