Jinên Tîrêjên Rojê'den tecride karşı bir dizi eylem

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı bir fabrika ve yedi aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı, "Kürt halkının bulunduğu her yerde direnişe geçmesi" çağrısında bulundu.

İnisiyatif, "Bizler Kürt gençliği ve metropollerde faşist sisteme karşı eylem geliştiren inisiyatif olarak bu günden itibaren 'Tecride, Faşizme ve İşgale son, Özgürlüğü Sağlama zamanı' hamlesi çerçevesinde hareket edip zafere ulaşıncaya kadar direneceğimizi ve eylem hattımızı genişleteceğimizi belirtiyoruz" dedi.

İnisiyatif, "tecride karşı misillemede bulunmak ve Kürdistan özgürlük hareketinin başlattığı hamleyi selamlamak için" bir dizi eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Açıklamaya göre 8 Eylül günü İstanbul Avcılar'da "faşist AKP-MHP'lilere ait 3 araç" ateşe verildi.

Aynı gün İstanbul Küçükçekmece'de askeri bölgeye ait bir alan ile "faşist AKP'lilere ait bir otoparkta bulunan 2 yük kamyonu" yakıldı.

İnisiyatif, "9 Eylül günü İstanbul Küçükçekmece'de kendi kimliğinden kopup AKP içinde faşistlesin işbirlikçi olan kişilere ait 2 araç birimlerimiz tarafından ateşe verildi" dedi.

9 Eylül günü ayrıca Kocaeli Gebze'de "faşist AKP'li iş adamlarına ait bir ilaç üretim fabrikasına" eylem gerçekleştirildiği, fabrikanın küle döndüğü ve milyonlarca zarar gördüğü kaydedildi.