Jinên Tîrêjên Rojê'den ırkçı saldırıya bir çok kentte misilleme

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, Sakarya'da Kürt işçilere yönelik ırkçı saldırıya karşı bir çok kentte misilleme eylemleri düzenlediklerini bildirdi.

İnisiyatif, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'da düzenledikleri eylemlerde bir fabrika, iki depo, ikisi lüks 8 araç ateşe verdiklerini bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kürt Özgürlük Mücadelesi karşısında ne yapacağını bilemeyen faşist TC devleti ve onun yandaşları olan faşistler Kürtlere ve değerlerine saldırıyor. Sakarya'da yaşanan linç girişimi bunun son örneğidir faşist toplum Kürt halkına karşı o kadar kin ve nefret dolmuş ki artık sivil işçi kadın ayırmadan saldırıyor. Böyle bir aşamada kardeşlik ve barıştan bahsedilemez. Bizler bu faşistlere karşı sonuna kadar mücadele edip eylem içerisinde olacağız. Kürt kadınlarına yapılan taciz tecavüz ve şiddet uygulamaları Kürtleri imha planının bir parçasıdır. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımız bu sürece böyle yaklaşmalı, kendi öz savunmasını geliştirmeli ve gelişecek her türlü saldırıda kendini savunmalıdır. Faşistler ve TC devleti bilsin ki halkımız yalnız değil, savunmasız değildir. Yaşamın her alanında sizi hedef alacağız ve intikam eylemlerimizi yükselteceğiz. İntikam ateşini faşizmin merkezlerinden Sakarya'da yakıp tüm metropollerine yayacağız eylemlerimizi."

Açıklamada üç kentteki eylemler şöyle sıralandı:

"4 Eylül'de Sakarya'nın sapanca ilçesinde Türk faşistlerine ait bir fabrika kadın birimlerimizin hedefi olmuş, tekniki bir eylem ile yakılıp imha edilmiştir. Ayrıca aynı mahallede bulunan faşist ve bankalara ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir.

4 Eylül'de Kocaeli'nin Gebze ilçesinde AKP-MHP'li çetelere ait bir depo yakılarak imha edilmiştir.

5 Eylül günü İstanbul Göktürk'te AKP'lilere ait bir evin bahçesinde bulunan malzeme deposu ateşe verilip imha edilmiş. Ayrıca ev sahibine ait 2 lüks araç da yakılarak imha edilmiştir.

5 Eylül'de İstanbul Tuzla'da AKP ve yandaş işbirlikçilerine ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir."

İnisiyatif bu eylemleri, kadınlara yönelik tecavüz saldırıları ile Kürt işçilere yönelik ırkçı linç girişimine karşı misilleme olarak düzenlediklerini belirtti.