Jinên Tîrêjên Rojê’den İstanbul’da bir dizi eylem

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, İstanbul’da faşistlere ait bir tekstil deposu, bir dükkan ve altı aracı yaktıklarını duyurdu.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, devlet eliyle topluma ve kadına yönelik düşmanlığa, kadın katliamlarına sessiz kalmayacaklarını belirterek, “Her yerde ve her alanda bu zihniyete ve faşizme karşı mücadele edeceğiz” dedi.

İnisiyatif, İstanbul’da 19 ve 23 Temmuz tarihleri arasında beş ayrı eylem gerçekleştirdiklerini ve bu eylemlerde bir tekstil deposu, bir dükkan ile altı aracın yakıldığını kaydetti.

Eylemler şöyle sıralandı:

“19 Temmuz günü İstanbul’un Esenyurt ilçesinde faşistlere ait bir tekstil deposu ve bir araç birimlerimiz tarafından yakılarak kullanılamaz hale getirildi.

20 Temmuz günü İstanbul’un Tuzla ilçesinde faşist AKP-MHP’lilere ait 3 araç birimlerimiz tarafından imha edildi.

22 Temmuz günü İstanbul Fatih’te faşist AKP-MHP’lilere ait 2 araç birimlerimiz tarafından imha edildi.

22 Temmuz günü İstanbul Haramidere’de faşistlere ait bir dükkan el yapımı patlayıcılarla vuruldu ve yakılarak imha edildi.

23 Temmuz günü İstanbul Küçükçekmece’de işgalci polislere ait bir servis aracına yönelik birimlerimiz eylem düzenledi. Eylem sonucunda polis minibüsü yanarak kullanılamaz hale geldi.”

Açıklamada, “Gerçekleştirilen bu eylemler TC faşizminin ve devlet güçlerinin eliyle kadınlara karşı Kürdistan ve Türkiye metropollerinde yürütülen işkence, katliam, gözaltı ve tecavüzlere karşı misilleme olarak yapılmıştır” denildi.