Hindistan’da tecavüze kitlesel tepki

Hindistan’da yeni bir toplu tecavüz ve cinayet üzerine, yüzlerce kişi 4 şüphelinin tutulduğu karakol önünde karargah kurdu. Halk tecavüzcülerin en sert şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.

Hindistan’da genç bir kadının 4 kişinin tecavüzüne uğraması ve öldürülmesi ardından 4 şüphelinin tutulduğu karakol önünde protestolar sürüyor. Yüzlerce kişi söz konusu karakol önünde karargah kurdu.

Hindistan’ın güneyindeki Hyderabad kentinin karakolunun “güvenliğini” sağlamak için çok sayıda polis de görevlendirildi.

Polisler halkın tecavüz şüphelilerini dövme girişimini de engelledi. Genç kadının 27 yaşındaki bir veteriner olduğu ve vücudunun tamamen yakıldığı da belirtiliyor.

Polis kaynakları, genç kadının Çarşamba akşamı motosikletine binerken kaçırıldığını kaydetti. 4 kişinin motosikletin tekerlerinden birini patlattığı ve yardım teklifinde bulunduğu da edinilen bilgiler arasında. Genç kadının motosikletinin tekerinin patladığını fark etmesi üzerine kız kardeşini aradığı ve yardım istediği de polis kaynakları tarafından açıklandı.

Polis 27 yaşındaki kadının cesedinin Perşembe günü sabah tamamen yanmış bir halde buldu. Cesedin battaniyeye sarıldığını ve daha sonra ise yakıcı madde dökülerek, yakıldığı da polis tarafından belirtildi.

4 şüphelinin hemen yakalanmasına rağmen, tecavüz olayı ülke gündemine oturdu.

Halkın büyük tepki gösterdiği tecavüze karşı suçluların en sert bir şekilde cezalandırılması da talep ediliyor.