HDP Kadın Meclisi: Soylu, cevabını 31 Mart'ta alacak!

HDP Kadın Meclisi, Süleyman Soylu'nun ırkçı ve cinsiyetçi diline dikkat çekerek, Soylu'nun Kürt ve kadın düşmanlığının sözcüsü olduğunu belirtti. Meclis, 31 Mart'ta halkın cevap vereceğini kaydetti.

HDP Kadın Meclisi, Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ırkçı ve cinsiyetçi yaklaşımlarına ilişkin bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Mafya ağzıyla konuşan İçişleri Bakanı'na seçim meydanlarında partimize saldırarak ekonomik krizi, yoksulluğu, yolsuzluğu, hırsızlığı, yayılan açlık grevi direnişlerini ve anketlerdeki çöküşlerini gizleme rolü verilmiştir" denildi.

'KÜRT DÜŞMANLIĞININ SÖZCÜSÜ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Hiçbir karşılığı ve kapasitesi olmayan birinin, geçici bir misyon olarak atandığı İçişleri Bakanlığı’nı tarihin en seviyesiz, en itibarsız bakanlığı haline getiren bu zatın, ne siyaset ne de İçişleri Bakanlığı yapabilecek yetisi ve ehliyeti vardır. AKP-MHP koalisyonunun Kürt düşmanlığı politikalarının sözcülerinden biri olarak her gün Kürtlere, kadınlara hakaret eden bu zat, seçim propagandası değil ırkçılık ve cinsiyetçilik suçu işlemektedir.

Ağzından kadın ve Kürt düşmanlığından başka bir şey çıkmayan paramiliter güçlerin temsilcisi bu kişiyi ancak kadına, halka ve insanlığa karşı işlediği suçlardan yargılanırken mahkeme huzurunda muhatap alacağız.

'KORKU VE TELAŞ İÇİNDELER'

Eş Genel Başkanımıza ‘o kadın’ diye hitap edebilecek kadar seviyeyi düşüren kadın düşmanı zat, hakikati dile getirmemize ‘dilleri zehirlidir’ diyecek kadar da hakikatten korkmaktadır. Bizler bu korkuyu her seçim döneminde yüzlerinden, sözlerinden ve telaşlarından biliyoruz.  Seçim meydanlarında saldırı, hakaret ve ırkçılık dışında tek bir söylemlerinin olmaması, kendi iktidarları dışında ülkenin içinde bulunduğu duruma ve geleceğine dair bir kaygılarının olmadığını çok net göstermektedir."

'31 MART'TA CEVABI ALACAKLAR'

HDP Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda, "Hakikat üzerinden yükselen mücadelemiz ve siyasi irademizde ısrarımız; sarayın, AKP-MHP Kürt düşmanı, kadın düşmanı ittifakının panzehiridir" diyerek, 31 Mart'ta halkın cevap vereceğine dikkat çekti.