HDP Kadın Meclisi’nden tüm kadınlara çağrı

HDP Kadın Meclisi, kadına yönelik saldırılara karşı her yerde örgütleneceklerini belirterek, “Bizi yaşatacak olan kadın dayanışmamız ve mücadelemizdir. Tüm kadınlara çağrımızdır; gelin hep birlikte mücadelemizle erkek iktidarların korkusu olalım” dedi.

“Kadın Mücadelesi Her Yerde” adıyla bir aylık kampanya başlatan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, kampanyaya ilişkin açıklamada bulundu.

Ofis köprü çıkışında yapılan açıklamaya Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, HDP Milletvekili Pero Dündar, HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, DBP il eşbaşkanı ve yöneticileri ile HDP Gençlik Meclisi üyeleri katıldı.

‘HER YERDE ÖRGÜTLENECEĞİZ’

HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, yaptığı konuşmada kadın kazanımlarına yönelik saldırılara karşı başlattıkları kampanyaya dikkat çekti.

HDP Kadın Meclisi olarak, HDP, HDK ve DTK’nin de katılımıyla 1 ay sürecek “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyasının startını verdiklerini belirten Uyanık, evde, sokakta, Meclis’te, iş yerinde, yaşamın her alanında kadın haklarına sahip çıkacaklarını kaydetti.

Uyanık, şöyle konuştu: “Meclis’ten geçirilmek istenen istismar yasasına karşı, ‘İstismarın affı olmaz’ diyeceğiz. Siyasi tutsaklar için ölüm yasası anlamına gelen ancak çeteler, hırsızlar, kadın tacizcileri ve şiddet faillerini salıveren kadın düşmanı infaz yasasına karşı sokakları terk etmeyeceğiz. ‘Eşbaşkanlık mor çizgimizdir’ diyerek kadın düşmanı kayyımların kentlerimizi erkekleştirmesine izin vermeyeceğiz. Adeta bir cins kırımına dönüşen kadın katliamlarına karşı ‘Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’ diyerek her yerde örgütleneceğiz” diye konuştu.

‘BİRLİKTEYSEK GÜÇLÜYÜZ’

“Biz Kadınlar biliyoruz ki birlikteysek güçlüyüz” vurgusunda bulunan Uyanık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizi yaşatacak olan kadın dayanışmamız ve mücadelemizdir. Tüm kadınlara çağrımızdır; gelin hep birlikte mücadelemizle erkek iktidarların korkusu olalım. Yaşanabilir bir dünya için kadın kazanımlarımızı gasp ettirmeyelim. Tüm bu saldırıların tek bir amacı, biz kadınları ‘biat ettirmek’, ‘makbul kadın’ sıfatına bürünmemizi sağlamaktır. Faşist, erkek egemen iktidarların hedefi kadınları susturmak, dört duvar arasında sıkıştırmak, kadınların kazanılmış haklarına saldırarak gasp etmektir. Ancak unuttukları bir şey var ki, biz kadınlar, geçmişte olduğu gibi eşit, özgür bir yaşam için direnmeye ve mücadeleye etmeye daha kararlı ve güçlü devam edeceğiz.”

Uyanık, “HDP Kadın Meclisi olarak, kayyıma karşı, istismara karşı, infaz yasasına karşı, kadına yönelik şiddete karşı, Meclis’te, sokakta, mahallede, evde, meydanlarda, fabrikalarda, atölyelerde ve kentlerin her noktasında mücadele halinde eylem ve örgütlenme halinde olacaklarını” ifade etti.

Açıklama, “Jin jiyan Azadî” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile noktalandı.