HDP Kadın Meclisi: Ana-akım kadın cinayetini meşru gösterdi!

HDP Kadın Meclisi, Asiye Aykan'ın kocası tarafından katledilmesiyle ilgili ana-akım medyanın meşrulaştırıcı diline tepki gösterdi.

HDP Kadın Meclisi, Asiye Aykan'ın kocası tarafından katledilmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "25 Kasım'da Kadına Yönelik Şiddete karşı binlerce kadının sokaklara çıkışının üzerinden iki gün geçmedi ki arkadaşımız Asiye Aykan, yaşadığı Üsküdar ilçesi Yavuztürk Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde kocası Yılmaz Aykan tarafından okul servisi aracının içinde vurularak öldürüldü. Günlük ev temizliğinde ve bir süre okul servisinde çalışarak evin geçimini tek başına sağlayan Asiye Aykan, 40 yaşında ve üç çocuk annesiydi" bilgileri verildi.

'MEDYA CİNAYETİ HAKLI GÖSTERMEYE ÇALIŞTI!'

Açıklamada, ana-akımın gerçekleri çarpıttığına da dikkat çekilerek, şunlar ifade edildi:

"Yılmaz Aykan'ın işlediği cinayeti son dakika haberi olarak 'Okul servisine silahlı saldırı' başlığıyla servis eden Hürriyet gazetesi muhabiri Çetin Aydın, gerçekleri çarpıtarak eril, cinsiyetçi, taraflı, kadın düşmanı haber örneği olarak gazetecilik derslerinde incelenmeye değer bir çalışma çıkarmış. Haberde 'Kıskançlık-aldatılma şüphesi-buluşmaya takip-buluşmaya baskın' gibi iddialarla kadın cinayetlerinde haksız tahrik indirimine gerekçe gösterilen 'aldatan kadın-aldatılmayı hazmedemeyen erkek-öldürülmeyi hak eden kadın' düzeneğini sıcağı sıcağına kuran Çetin Aydın, hem cinayeti haklı göstermeye hem de katili kollamaya hizmet ettiğinin farkında mı bilmiyoruz ama kendisine, DHA'ya ve Hürriyet Gazetesi'ne sesleniyor; bu haberin bu şekliyle derhal yayından kaldırılmasını istiyoruz.

Asiye Aykan'ı katleden, kadınların yaşamını cehenneme çeviren, katil erkekleri koruyan yasalarıyla iktidarın kadın düşmanı politikalarından beslenip güç ve cesaret alan erkektir."

'ÖZ SAVUNMA' VE 'DAYANIŞMA' MESAJLARI

HDP Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda da şöyle dedi:

"Bilinsin ki, ne silah ne tehdit gözümüzü korkutamayacak. Aramızdan bir kadının daha eksilmesine izin vermeyeceğiz. Asiye'nin katilinin cezasız kalmaması için davanın takipçisi olacağız. Özgürlüğümüzü irademizi yaşamımızı korumak için ev içinde, sokakta, işte, partide, hayatın tüm alanlarında öz savunma hakkımızı kullanacağımızı, kadın dayanışmasıyla, birlikte yürüyeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz.

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!

Edi Bese!"