HDP'den Tevgera Azadi'ye ziyaret-YENİLENDİ

HDP kadın heyeti, Süleymaniye'de Tevgera Azadi'yi ziyaret etti. Ziyarette, Kürt kadınlarının öncülüğünde bölgenin zihniyetinin değişmekte olduğu vurgulandı.

Başûrê Kurdistan'a ziyarette bulunun HDP kadın heyeti, Süleymaniye'de Tevgera Azadi'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Feleknas Uca, Kürt kadınının öncülüğünde bölgenin zihniyetinin değişmeye başladığını söyledi. Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevi direnişlerine dikkat çeken Uca, AKP'nin geri adım attığını söyledi. Uca, belediyelerin gasp edilmesiyle büyüyen direnişin önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti. Buna karşı da ciddi bir direnişin başladığını söyleyen Uca, "Kürt kadınının başlattığı mücadele dört parçada etkili olmaya başladı. Hiçbir yönelim özgürlük ve demokrasi direnişimiz önünde duramaz" dedi.

HÜSEYİN: KADIN MÜCADELESİ KAZANDIRIYOR

Tevgera Azadi Sözcüsü Tara Hüseyin ise dört parça Kürdistan'daki kazanımların kadınların öncülüğünde elde edildiğini dile getirerek, "Bu yüzden ne için mücadele ettiğimizin bilinciyle hareket ediyoruz. Kürt kadınları olarak bölgenin değiştirilmesi, özgürlük ve demokrasinin geliştirilmesi için verdiğimiz mücadele bölgeyi etkilemeye ve değiştirmeye devam ediyor" dedi.