HBDH milislerinden 1 Haziran Atılımı’nı selamlama eylemi

HBDH Milisleri, 1 Haziran Atılımını selamlamak için Mersin’de bir eylem düzenledi.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, 1 Haziran Atılımı’nı selamlamak amacıyla Mersin’de bir eylem yaptığını belirtti.

"Bizler birleşik devrim mücadelemiz ile büyük bedeller sonucunda bugünlere geldik. Kürdistan ve Türkiye devrimi uğruna binlerce yoldaşımız hiç düşünmeden halkın özgürlüğü uğruna canını feda etti.
Böylesi tarihi bir süreçte 1 Haziran hamlesinin 17. yıldönümüne girmiş bulunuyoruz. Kürt Özgürlük Hareketi ve gerillasının 1 Haziran 2004 tarihinde emperyalist güçlerin ve TC devletinin imha politikalarına ve PKK’nin tasfiye edilmesine karsı atmış olduğu bu atılım Özgürlük Hareketi’nin mücadelesini bu günlere getirdi. Bu tarihi atılımı yaratan kahraman şehitleri anıyor ve bu tarihi günü tüm özgürlük güçlerine ve halkımıza kutluyoruz” denilen açıklamada bugün dünyanın dört bir yanında faşist diktatörlere ve kapitalist sisteme karşı ayaklanıldığı ve artık bu düzenin son bulmasının haykırıldığı da belirtildi.

ABD’de halkı bu kadar öfkelendiren faşizm neyse Amed’de Kürt gencine yapılan işkencenin, Ankara’da Kürt gencine yapılan ırkçı saldırının da aynı zihniyetin sonucu olduğu vurgulanan açıklamada, “Bundan 7 yıl önce bu günlerde ülkemizde Gezi direnişine tanıklık ettik. 7. yıldönümü vesilesi ile bu direnişi de selamlıyor direniş uğruna kendini feda edip ölümsüzleşenleri anıyoruz” denildi.

Açıklamada Mersin’deki eyleme ilişkin de şunlar belirtildi: “Milislerimiz 30 Mayıs tarihinde Mersin Tarsus ilçesinde bulunan Teyfik Alptekin ve Ali Alptekin isimli şahısların uzun zamandır düşman ile işbirliği ve ihanet içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Milislerimiz bu şahısların ev ve aracına eylem düzenlenmiş, her iki şahıs da milislerimiz tarafından cezalandırılmıştır."