Güven: Gecenin en karanlık anı, gündüze en yakın olan andır

Vekilliğinin dün düşürülmesi ardından tutuklanan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, “Bir Kürt kadını olarak halkımıza sözümdür. Kürt halkı özgürlüğü alıncaya kadar mücadelenin her aşamasında var olacağım” mesajı verdi.

Güven, cezaevinden Jinnews ajansına gönderdiği mesaj ile “Halkımızın yüreği ferah olsun. Gecenin en karanlık anı gündüze en yakın olan andır. Bizde başarmaya çok yakınız. Zor durumda olan bizler değiliz” dedi.

Güven cezaevinden gönderdiği mesajda, “Bizler kimliği, kültürü ve varlığı inkâr edilen bir halkın temsilcileriyiz” diyen Leyla, mücadelelerine varını, yoğunu, maddi ve manevi her şeyini feda eden bir halkı, temsil etmenin hiç de kolay olmadığını ifade etti.

Güven, mesajın devamında şu sözlere yer verdi: “Ama biz Kürt kadınları olarak Paris’te Sara, Rojava’da Arin Mirkan, Başur’da Avesta Xabur olup direnerek var olduk ve ayakta kaldık. Her şeye rağmen mücadele eden bir mirasın ardıllarıyız. Kürt halkını temsil etmek için vekil olmak şart değildir. Tıpkı bizden önceki yoldaşlarımız gibi yaşamın her alanında mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bir Kürt kadını olarak halkımıza sözümdür. Kürt halkı özgürlüğü alıncaya kadar mücadelenin her aşamasında var olacağım. Başta Hakkâri halkı olmak üzere tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Halkımızın yüreği ferah olsun. Gecenin en karanlık anı gündüze en yakın olan andır. Bizde başarmaya çok yakınız. Zor durumda olan bizler değiliz.”