Güneş: Kadın örgütleri ortaklaşmalı

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, kadın örgütlerinde birliğin gerekliliğini vurgulayarak, “Bir araya gelerek ortak sorunları ele alabiliriz. Öncülük yapma potansiyeline sahibiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, kadın öncülüğünde yeni bir çağın başladığını belirttiğini söyleyen PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, Demokratik Ulus hattı üzerinden çözümün mümkün olduğunu belirtti.

Stêrk TV’de yayınlanan Rojeva Jin programına katılan PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, soruları yanıtladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın son mesajlarında da kadının öncülüğüne dikkat çektiğini hatırlatan Güneş, “Kadın öncülüğünde yeni bir çağın başladığını belirtmiştir. Leyla Güven öncülüğünde başlatılan bu direniş, dalga dalga büyümüş ve amacına ulaşmıştır. Kadın ve özgürlüğü sorununun görülmesini sağlayan sadece Rêber Apo’dur. Demokratik Ulus hattı üzerinden bütün yol ve yöntemi sunuyor. Çünkü Demokratik Ulus çözümü, kadın özgürlüğü çözümüdür de. Sorunlar yöresellikten çıkıp evrenselleşince toplumun çekirdeği olan kadın sorunuyla yüzleşti” dedi.

KADIN ŞAHSINDA PARÇALANDI

Toplumun, kadın şahsında parçalara ayrıldığını bu nedenle kadının ve toplumun tanınmaz hale getirildiğini ifade eden Güneş, şunları söyledi: “Mevcut kadın sorununu, iktidar sistemiyle ele alamayız. Kadınsız bir çözüm aranınca olmuyor. Evrenselleşen ve derinleşen kadın sorununu yüzeysel ele almamak gerekir. Kimliği krizleştirilen kadın sorunu, Demokratik Ulus ele alınmadan çözüme ulaşamaz.”

FAŞİZMİN OYUNUNA GELMEMELİ

Seçimlerde Erdoğan iktidarının ve faşizminin oyununa gelinmemesi için kadının kendini ifade etme özgürlüğüne sahip olması gerektiğini belirten Güneş, “İktidar, faşizmi eliyle metalaştırılan kadın, bin yıllardır örgütsüz bir şekilde susturulmaya çalıştırılmaktadır. Kadın katili olan Erdoğan bile kirli siyaseti için kadına kapı açtığını belirtmekte. Elbette kadının siyasette yer almasına karşı değiliz fakat kadın, üzerinde oynanan oyunlara dikkat etmeli ve iktidarcı sisteme karşı durmalı“ şeklinde konuştu.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın siyasi alana yönelik eleştirilerinden herkesin payına düşeni almasının önemini vurgulayan Güneş, görüşmelerin devamının gelmesi halinde tıkanmış olan siyasi sorunlara çözüm yolunu da sunacağını ve siyasetin rengini değiştireceğini söyledi.

KADIN ÖRGÜTLERİ ORTAKLAŞMALI

PAJK Koordinasyon Üyesi Şimal Ülkem Güneş, kadın örgütlerinde birliğin gerekliliğini vurgulayarak, şunları dile getirdi: “Kadın örgütleri içerisinde hissi olarak bir birliğin var olduğunu biliyoruz. Bazı hareketlerin ideolojik birleşimleri tam olarak bir eksende olamazsa da birbirine yakındır. Öz olarak istenilen tek şey, toplum içerisinde kadının özgürlüğüdür. Bunun için de bir araya gelerek ortak sorunları ele alabiliriz. Bütün kadın hareketlerine öncülük yapma potansiyeline sahibiz.”