Gerilla Lavîn: Kadınlar zincirlerini kırmalı

PKK saflarına 2014'te katılan YJA Star Gerillası Lavîn Lavîn, hem ön cephelerde yerini alıyor, hem de sağlık çalışmalarını yürütüyor. Lavîn, kadınların her alanda zincilerini kırmasını istiyor.

YJA Star gerillası Lavîn Lavîn, PKK saflarına katıldıktan sonra kadın bilincinin geliştiğine dikkat çekerek, şunları belirtti: "Ben katılım sağlamadan önce örgütü tanımıyordum ve bunun bilincinde değildim. Daha sonra gençlik çalışmalarına katıldım ve bu çalışma içerisinde örgütü tanıdım. Örgütü tanıdıkça sisteme olan çelişkilerim de gelişmeye başladı. Bir kadın olarak o zaman en çok etkilendiğim, kadın gerillalarda şehit Zilan ve şehit Beritan arkadaşın yaşamı ve şehadetidir. Bundan sonra katılımımın hangi seviyede, hangi değerler içerisinde olacağının farkına vardım ve özgürlük saflarına katılım sağladım. Katılım yaptıktan sonra yeni şervanlar eğitimini gördüm. Bu eğitimlerle beraber sistemi nasıl değerlendirmem gerektiğinin farkına vardım. Sistem en çok kadın üzerinde baskı yaratıyor. Kadın köleleştiriliyor, her türlü işkence ve zorluklardan geçiyor. Kadına ev kadınlığından başka hiçbir sıfat verilmiyor. Ama PKK yaşamına baktığımızda kadın her anlamda burada öncü rolünü oynuyor. Burada kadın tanrıçalandırılmıştır. Bu tür yaklaşımlar insanda büyük bir etki yaratıyor. Yaşamımız her anlamda öğreticidir. Her türlü bilgiye sahip oluyoruz ve her anlamda kendimizi geliştiriyoruz. Yaşamımız her zaman bir mücadele içerisindedir.”

PKK yaşamı içerisinde gördüğü eğitimlerle kendisini geliştiren ve kendi gücünün farkına varan Lavîn, şunları anlattı: “Ben buradaki eğitimlerle çok bilinçlendim. Evde de okula gitmiştim fakat burada gördüğüm eğitim ile çok farkı vardı. Ben burada sağlık eğitimi aldım. Şimdi de bir sağlıkçı olarak ön mevzilerde yerimi alıyorum. İnsan pratik olarak çok çabuk her şeyi öğreniyor. Burada gördüğüm sağlık eğitimi ile kendimi çok çabuk geliştirdim. Fakat sistemde doktor olmak için yıllarca geceni gündüzüne katıyorsun, zar zor bir meslek sahibi oluyorsun.

Buralarda hem bir sağlıkçı, hem de bir savaşçı olarak mevzileniyorum. Yoldaşlarım yaralandığı zaman hemen yoldaşımı kurtarma refleksi bende gelişiyor. Yoldaşlarımın hayatı benim için çok önemli olduğu için ben de sağlık çalışmalarına çok önem veriyorum.”

'KADINLAR KÖLE DEĞİL, TANRIÇA OLSUN'

Gerilla Lavîn Lavîn, son olarak şu mesajları verdi: “2017 yılına belli hedef-amaç çerçevesinde girdik. İmralı’da dört duvar içerisinde bulanan Önderliğimizin özgürlüğü için her zaman eylemlerimize devam edeceğiz. Bu yıl Önderliğimizin ve halkımızın özgürlük yılı olacak.

Herkes PKK saflarına katılıp kendi gerçekliğinin farkına varsın. Özellikle de kadınlar kölelik zincirlerini kırıp özgürlük saflarında tanrıçalaşsın. Kendi kimliklerinin ve kendi gerçekliklerinin farkına varsınlar.”