Genç kadınlar TEKO-JİN’i hareketini ilan etti

Avrupa’da yaşayan genç kadınlar yaptıkları toplantının Jinên Ciwanên Tekoşer (Mücadeleci Genç Kadınlar) Hareketini ilan etti.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı ve enternasyonalist genç kadınlar Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer’i (Mücadeleci Genç Kadınlar Hareketi) ilan etti. Yaklaşık 15 genç kadının yer aldığı komite 2 günlük toplantı ve aktivitenin ardından düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla ilanı yaptı.

“Ronahilerin ruhuyla tarihsel mücadele – TEKO-JIN) şiarıyla düzenlenen iki günlük toplantı ardından düzenlenen açıklamada şunlar belirtildi:

“Demokratik ve kapitalist sistem arasındaki savaş özellikle Kürt halkı olmak üzere Önder Apo şahsında kültürel ve fiziki soykırım kıskacındadır. Özellikle kadınlar şahsında kültür, tarih, hafıza ve toplumsallık yok edilmek istenmektedir. Enerjisi ile toplumun öncüsü olan gençlik şahsında ise toplum çürümeye mahkum ediliyor, ajanlık, uyuşturucu ile toplum yok ediliyor. Kapitalist modernitenin tüm yok etme politikalarına karşı toplum devrimci halk savaşı tarzında mücadele yürütmeli.

Bizler kapitalizmin merkezi konumunda olan diasporada yaşayan genç kadınlar, bir Kürt, bir kadın ve enternasyonalist olarak dayatılan sahte yaşamı kabul etmiyoruz. Buna karşı topyekün örgütlemeye gidiyoruz. Bunun için Ocak ayının sonlarında gerçekleştirdiğimiz kongrede kurduğumuz inşa komitesi olarak düzenli toplantılarımızı gerçekleştirdik. ‘Ronahilerin ruhuyla tarihsel mücadele – TEKO-JIN)’ şiarıyla gerçekleştirdiğimiz son toplantıda büyük sonuçlara ulaştık. Vardığımız sonuçlara göre:

Önder Apo’nun paradigması çerçevesinde Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer, kısa adıyla TEKO-JIN’ı ilan ediyoruz.

Yine Önder Apo’nun paradigması çerçevesinde her türlü faşizme, özellikle erkek egemen zihniyetin kadınlar üzerinde yürüttüğü faşizme karşı örgütleneceğiz. Bu temelde TEKO-JIN genç kadınların rengi, TEKO-JIN genç kadınların sesidir.”