GÖRÜNTÜLÜ

Genç kadınlar: Önderliğimizin fikirlerini her yere taşıracağız

Direnişçi Genç Kadınlar Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini geniş kesimlere taşırmak için Kerkük’teki kitapçılara ve halka Öcalan’ın savunmalarını dağıttı.

 

Ziyaret ettikleri yerlerde, Öcalan üzerinde uygulanan tecrit hakkında bilgilendirme yapan genç kadınlar, “Önderliğimiz üzerindeki tecridin kaldırılmasının en doğru yolu fikirlerini geniş kitlelere taşırarak derin bilinç temelinde toplumu mücadeleye kaldırmakla olur. Onun için en doğru olan da önderliğimizin savunmalarını herkese ulaştırmaktır” dedi.

“Bizler Önderliğimizin kitapları yoluyla fikirlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak istiyoruz” diyen Direnişçi Genç Kadınlar Örgütü üyelerinden Şenge Rizgar şunları dile getirdi: “Bu ziyaretlerde Öcalan üzerindeki tecride karşı da duyarlılık çağrısı yapıyoruz. Herkesin önderliğimizin fikirlerini bilmesini istiyoruz. Tabi insanlara giderken bugün Önderliğimiz üzerinde sürdürülen tecrit hakkında da halkı bilgilendiriyoruz. Herkesin önderliğimizin fikirlerini bilerek bugün neden tecride maruz kaldığını bilmesi ve buna karşı da sesini yükseltmesi gerekir.”

‘ÖNDERLİĞİMİZ ŞAHSINDA HEDEFLENEN TOPLUMDUR’

Zilan Pencewini ise, 1999’dan bugüne Öcalan üzerinde uygulanan tecridin bugün daha da ağırlaştırılarak sürdürüldüğüne dikkat çekerek, bu komplonun aynı zamanda tüm Kürt halkı ve özelde de kadınlar üzerinde sürdürüldüğünü kaydetti.

Öcalan’ın kadın özgürlüğü için büyük emek verdiğini vurgulayan Pencewini, “Biz genç kadınlar da Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için mücadeleyi geliştirmek durumundayız. Şu anda önderliğimizin hayatı üzerinde büyük tehlike var. Tüm görüşmeleri engelleniyor. Bu mücadeleyi her şekilde büyütme gerekçesidir. Önderliğimizin fiziki özgürlüğü kadar onun fikirlerini geniş kitlelere taşımak gerekir. Çünkü düşman en fazla da fikirlerinden dolayı önderliğimize böylesi bir tecrit uyguluyor” dedi.

Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan katledilme sebebine de dikkat çeken Pencewini şunları söyledi: “Sakine Cansız arkadaş Kürt kadın özgürlük mücadelesinde bir semboldü. Önümüzdeki günlerde bu arkadaşların şahadet yıldönümü olacak. Bu açıdan da bilinmelidir ki, Sara arkadaş şahsında hedef alınan Önderliğimizdi, onun geliştirdiği kadın özgürlük çizgisiydi. Biz de onun için savunmaları herkese ulaştırarak önderliğimizin fikirleriyle bu özgürlük çizgisini geliştirmek istiyoruz.”