Fransa, İtalya ve Almanya'da 3 kadın devrimci anıldı

Fransa, İtalya ve Almanya'da Kürtler ile dostları, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın devrimciyi andı.

 

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013'te Türk devleti tarafından katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Fransa, İtalya ve Almanya'da anıldı.

ROMA


İtalya'nın başkenti Roma'daki Fransız Büyükelçiliği önünde, Paris Katliamı protesto edildi. Kürtler ve İtalyan dostlarının katıldığı eylemde, Fransız devletinin katliamdaki rolünü hatırlatmak için elçilik önüne siyah çelenk bırakıldı.
Eylemde üç kadın devrimcinin, dünyadaki tüm kadınların özgürlük mücadelesini ileriye taşıdığı belirtildi. Fransa hükümetinin dava sürecindeki kayıtsızlığına vurgu yapılan konuşmalarda, bu katliamın takipçisi olunacağı ve adalet arayışının tüm kadınlar tarafından sürdürüleceği mesajı verildi.
Bir heyet, katliama ilişkin hazırlanan Fransızca dosyayı elçilik yetkililerine teslim etti.

STRASBOURG
Fransa’nın Strasbourg kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde Zin Kadın İnisiyatifi tarafından bir anma düzenlendi. "Sara, Rojbin, Ronahi mücadelemizi aydınlatıyor" şiarıyla düzenlenen etkinlikte, Türk devleti protesto edildi.
Strasbourg’da bulunan Kleber Meydanı’nda da üç kadın devrimci adına mumlar yakıldı ve bildiriler dağıtıldı.

DORTMUND


Almanya'nın Dortmund kentinde de FEDA Kadın Kolları öncülüğünde anma etkinliği düzenlendi.
Etkinlik, saygı duruşunun ardından Sakine Cansız’ın Kadın Özgürlük Mücadelesini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.
TJK-E adına bir konuşma yapan Zelal Amed, "Direnişin en önünde yer alarak Rojava kadın devriminin mimarı oldular" dedi.