Fransa’da Türk devletinin kadın katliamı protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris ile Villier le Bel, Evry banliyösü ve Rennes kentlerinde Türk devletinin Kobanê’de Kürt kadınlarını katletmesi protesto edildi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te TJK-F çağrısı ile Kürdistanlılar faşist Türk devletinin Kobanê’nin Helîncê köyünde 3 kadını katletmesini protesto etti. St Dennis kapısında gerçekleşen eyleme birçok Kürdistanlı katıldı.

Eylemde bir konuşma yapan Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Remziye Piran şunları söyledi: “Faşist Türk devleti adeta DAİŞ barbarlarının intikamını alırcasına Kürt kadınına saldırmakta ve DAİŞ’in yapamadığını yapmaya çalışmaktadır. Barbar DAİŞ çetelerine karşı insanlık mücadelesi veren ve bu anlamda dünya insanlığına öncülük eden kadınlara karşı sürdürülen katliam Kürt kadınlarının şahsında insanlık değerlerine yapılmış haince ve hunharca saldırıdır. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Paris katliamında olduğu gibi Kobanê’nin Helîncê köyünde 3 kadının şehit edilmesi Türk devletine egemen vahşi Kürt karşıtlığını geldiği en son nokta olmaktadır. Bu katliamla bir kez daha net bir şekilde açığa çıkmıştır ki AKP-MHP faşist rejimi kadın, Kürt ve demokrasi düşmanıdır. Erdoğan kadın katili soykırımcı bir diktatördür.”

Eylem sırasında sık sık “Diktatör Erdoğan”, “Kahrolsun faşist Türk devleti”, “Biji berxwedan a Rojava” sloganları atıldı.

VILLIER LE BEL-EVRY-RENNES

Paris Villes-les-Belles ve Evry banliyöleri ve Renne kentinde Türk devletinin katliamını protesto etti.

Sık sık “Jin, Jiyan, Azadi”, “Diktatör Erdoğan”, “Kahrolsun faşist TC”, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

Eylemler konuşmalar ardından sona erdi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde de bir eylemle Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Bu katliamı yeni bir Paris katliamı olarak değerlendiren Toulouse Kadın İnisiyafi bir eylem düzenledi.

Katliamı kınayan Kürt kadınları, artık katliamların olmaması ve Türk devletine karşı bütün kadınların ayaklanması çağrısında bulundu.

Eylem sloganlarla sona erdi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de TCŞ aktivistleri Türk devletinin saldırılarını protesto etti.

Saint Charles Garı’nda düzenlenen sivil itaatsizlik eylemi ile Türk devletinin soykırım saldırıları protesto edildi.

TCŞ pankartları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK, YPG, YPJ ve TCŞ flamaları da taşındı.

Eylem sloganlarla sona erdi.