Fidan Kadın Meclisi kongresini yaptı

Hagen’daki Fidan Kadın Meclisi 5’inci kongresini gerçekleştirdi.

Almanya'nın Hagen kentinde faaliyet gösteren Fidan Kadın Meclisi hafta sonu 100 delegenin katılımıyla 5’inci kongresini gerçekleştirdi.

Kongre delegeleri, Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’i andı ve katillerini nefretle kınadı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Aachen kentinde katledilen iki Kürt kadını da anan kongre delegeleri, kadın katliamlarını ve bu kirli zihniyete karşı aktif mücadele edeceklerini belirtti.

Bir yıllık çalışmalarını değerlendiren delegeler, meclislerin yeniden yapılanmasını ve Avrupa’da Kadınları katleden, tacize, tecavüze mahuruz bırakan yapılanmaları, demokratik ve komünal yaşamı nasıl inşa edileceği gibi konuları ele aldılar. 

Topluma, kadına ve doğaya karşı tahakküm eden ve katleden bütün anlayışlara karşı aktif bir mücadele yürüteceklerini belirten kadınlar, eşitlikçi, dayanışmayı ve paylaşımı esas alan komünal yaşamı esas alacaklarını ifade ettiler. 

Yürütülen tartışmalardan sonra Fidan Kadın Meclisi yeni dönem için gerçekleştirdiği seçim ile 25 kişilik bir meclis oluşturdu.

Her sene Paris’te katledilen 3 siyasetçi kadın için yapılan anmaya güçlü katılım çağrısı yapıldı.