Eylem Ataş anıldı

Minbic’te DAİŞ’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Eylem Ataş’ı anan kadınlar “Eylem, IŞİD çetelerinden, AKP faşizminden hesap sorarken aynı zamanda Türkiye topraklarında da Cizre’ye giderek Kürdistanlı kadınlarının sesi oldu” dedi.

Devrimci Parti üyeleri, 7 Haziran 2016’da Minbic’te DAİŞ’e karşı verdiği savaşta yaşamını yitiren ve cenazesi 101 gün sınırda bekletilen Eylem Ataş (Cemre Heval) Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) üyesi, Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) savaşcısıdır anma etkinliği düzenledi. Parti binalarında düzenlenen etkinliğe, Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Göllü, Yeryüzü Kadınları, Özgür Genç Kadın üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

‘KOBANÊ İÇİN YAKTILAR ATEŞLERİ’

Saygı duruşu ve ardından şiir dinletisiyle başlayan etkinlikte söz alan Devrimci Partili Kadınlar üyesi Deniz Özdemir, kadın katliamlarının, baskının, sömürünün giderek arşa tırmandığı bir süreçten geçildiğini hatırlatarak “Hiçbirimiz çıplak bedenleri sokak ortasında teşhir edilen, şort giydi diye tekmelenen, etek giydi diye vahşice katledilen kadınları unutmadık. Eylem tıpkı Özge, Asiye ve Heval gibi lise yıllarından beri mücadelenin içinde yer almıştır. Her zaman kadınların kurtuluşu için en ön safta direndi, her barikatta en öndeydi. Eylem’in, Asiye’nin, Özge’nin ayak izleri var bu sokaklarda. Ankara sokaklarında haykırdılar mücadeleyi. Bedenlerini bakanlıklara zincirlediler. Kobanê için yaktılar ateşleri ve kampüsleri özgürleştirmek için aşındırdılar üniversite yatlarını. Şimdi de bizler kadın kurtuluşu mücadelesini bulunduğumuz her alanda büyüteceğimize bir kez daha söz veriyoruz” şeklinde konuştu.

‘EYLEM CİZRE’YE GİDEREK KÜRDİSTANLI KADINLARIN SESİ OLDU’

Yeryüzü Kadınları adına konuşan Deniz Özdemir ise Eylem Aktaş’ı anlamanın kadın kurtuluş mücadelesini anlamak olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: “Bugün Eylem nezdinde Temmuz direnişinde yitirdiğimiz Asiye’yi, Meryem’i, Suna’yı, Deniz’i, Sevda’yı anmak için toplandık.Eylem toprağa düştüğünde hiçbir şeyin boşuna olmadığını gösterdi bizlere. IŞİD çetelerinden, AKP faşizminden hesap sorarken aynı zamanda Türkiye topraklarında da Cizre’ye giderek Kürdistanlı kadınlarının sesi oldu. Kürtaj hakkı yasaklanamaz derken de aslında kadınların bedenlerinin özgürleşmesinden ve topyekün partriyarkayı yıkmaktan bahsetti aslında” dedi.

‘O’NUN DÖVÜŞTÜĞÜ BARİKATLARDA DÖVÜŞMEKTEN ONUR DUYUYORUZ’

Daha sonra Özgür Genç Kadınları adına söz alan Hasret İrem Korucu ise, kadın özgürlük mücadelesinde yitirilen bütün kadınları her alanda yaşatacaklarını belirtti. Korucu “Bir yıl olmuş Eylem toprağa düşeli. Bizler Eylem’i Konur Sokak’ta mendil satan çocuklarla tanıdık. Bizler Eylem’i kürtaj eylemlerinden tanıdık ve bizler Eylem’i barikatların en önünde tanıdık. Eylem burada nasılsa orda da öyleydi ve bedinin toprağa düşmesinden en ufak bir tereddüt etmedi. Bizler onun yürüdüğü sokaklarda yürümekten, onun dövüştüğü barikatlarda dövüşmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi sırasında duygulu anlar yaşanırken anma etkinliği, Eylem Ataş adına yapılan Eylem Ataş Kitaplığı’nın açılışıyla sona erdi.