Eren Keskin'e bir ceza daha: 105 bin TL'ye ulaştı

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı için Eren Keskin'e verilen para cezası 105 bini buldu.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Özgür Gündem'in Eş Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı için 98 bin TL para cezası verilen İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı, Avukat Eren Keskin'e, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla 7 bin TL daha para cezası verildi.

'YASALARIN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR'

Keskin, karara tepkisini şu ifadelerle gösterdi: "Toplam ceza 105 bin TL oldu. Çoğunlukla bunlar 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten ve basın suçu olarak değerlendirilen şeylerdir. Esas ağır cezalardan daha hapis cezaları kesinleşmedi. Daha bir dolu hapis cezası gelecek. Herkes burayı terk etsin, muhalifler burayı terk etsin diye yapıyorlar; ama ben gitmeyeceğim. Bu yasaların değişmesi gerekiyor. Ben uluslararası kamuoyuna da sesimi duyurmak için bu tweeti attım."

'BÖYLE BİR PARAM YOK'

Yargıtay'da bekleyen 5 dosyasının olduğunu söyleyen Eren Keskin, şunları da kaydetti:

"Devam eden çok sayıda davam var. Bunlardan da hapis ve para cezaları gelecek. Özgür Gündem Genel Yayın Yönetmeni olarak göründüğüm için cezalandırılıyorum. Bir kere suçun şahsiliği prensibine de aykırıdır. Bir de yazmadığım yazılardan, başkalarının yazdığı yazılardan bu cezalar geliyor. Her halükarda yasa dışı, uluslararası hukuka, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 10. maddesine ve ifade özgürlüğüne aykırıdır. Hakikaten artık isyan ediyorum. Benim böyle bir param yok. Bu durum demokratik hiçbir yönetimde olacak bir şey değildir."