Endonezya’da bir kız çocuğu 15 yıl mağaraya kapatıldı

Endonezya’da bir kız çocuğu 15 yıl cinsel köle olarak mağaraya kapatıldı. 83 yaşındaki tecavüzcü “şaman” tutuklandı.

Kaçırıldığı sırada 13 yaşında olan kız çocuğu bugün 28 yaşında. 15 yıl boyunca bir mağaraya kapatıldı ve her gün tecavüze uğradı. Olay, Endonezya’nın merkezindeki Bajugan köyünde yaşandı. Kız çocuğunun kayıp olduğu şikayeti ilk olarak 2003 yılında yapıldı. Kötü ruhları iyileştirme iddiasındaki bir şamana ziyarete giden kız çocuğundan bir daha haber alınamadı.

Baba, polise kayıp ihbarından sonra yıllarca kızını aradı ama bulamadı. 83 yaşındaki şaman ise kız çocuğunun ailesine yakın bir noktada ikamet ediyor. Oğlu ise kız çocuğunu kardeşi ile evli. Şaman, aileye kız çocuğunun uzaklara gittiğini ve bir daha dönmeyeceğini söylemiş.

AFP’ye konuşan yerel polis sorumlusu Ikbal Elkudusi, “Jago olarak tanınan şaman, yıllarca her gün ona tecavüz etti” dedi.

Tecavüz ve alıkoyma mağduru kadın yaşadığı travmayı atlatmak için terapi görüyor. Elkudusi, “Derinden altüst olmuş durumda, insanlardan korkuyor ve mağaraya geri dönmek istiyor” diye konuştu.

Şamanın gelininin verdiği ifade üzerine, tecavüz mağduru köyün yakınındaki bir mağarada bulundu. Mağaraya kapatılan kız çocuğu, her gece şaman tarafından yakın bir kulübeye götürülerek tecavüze uğruyordu.

Şüpheli evinde gözaltına alındı ve tutuklandı. 15 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Güneydoğu Asya’da Müslüman çoğunluklu Endonezya’da, batıl inançlar toplumsa oldukça yaygın.