Duisburg ve Fribourg’da kadına yönelik şiddet protesto edildi

Almanya’nın Duisburg ve İsviçre’nin Fribourg kentinde düzenlenen eylemlerle koronavirüs süreci başta olmak üzere kadına yönelik artan şiddet ve kadın katliamları protesto edildi.

Kadına yönelik uygulanan şiddet ve kadın katliamları Duisburg ve Fribourg’da protesto edildi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde bir araya gelen Kürt kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi tarafında 7'cisi gerçekleştirilen eylem saat 17.00’de Avendunkplatz’da başladı.

Eylemde Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına Amara Tolhildan’ın konuşması ardından bildiri de okundu.

Eylem yapılan konuşmaların ardından sık sık “Kadına şiddete hayır”, “Jin, jiyan, azadî”, “Kürdistan’daki tüm işgalci güçler defol”, “Biji Serok Apo" sloganları atıldı.

FRIBOURG

İsviçre’nin Fribourg kentinde de kadın katliamlarına dikkat çekmek amacıyla Bern Mizgin kadın meclisi ile Fribourg kadın komünü öncülüğünde bir eylem gerçekleştirildi.

Merkez tren istasyonu önünde gerçekleştirilen eylemde koronavirüs salgını döneminde kadına yönelik artan şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla eylem alanına kadın elbiseleri asıldı ve kadın ayakkabıları sergilendi.

Kadın örgütleri tarafından burada yapılan konuşmalarda "Pandemi sürecinde artan kadına şiddet ve Avrupa’da çoğalan kadın cinayetleri bir kez daha gösterdi ki evler artık kadınlar ve çocuklar için güvenli alanlar olmaktan çıkmıştır” denildi.

Aynı zamanda Türk devletinin Roza Kadın Derneği’ne yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları ve tutuklamalar ile HDP'li kadın belediye eşbaşkanların çeşitli bahaneler üretilerek gözaltına alınıp tutuklanmalarının da protesto edildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.