Dortmund Rozerin Kadın Meclisi 5'inci kongresini yaptı

Dortmund kentindeki Rozerin Kadın Meclisi 5’inci kongresini gerçekleştirdi.

Almanya'nın kentinde faaliyet gösteren rozerin Kadın Meclisi hafta sonu 40 delegenin katılımıyla 5’inci kongresini gerçekleştirdi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede yapılan konuşmalarda Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’i andı ve katillerini nefretle kınadı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Aachen kentinde katledilen iki Kürt kadını ve Cizre’deki öz yönetim direnişlerinde devlet güvenlik güçleri tarafından katledilen ve 7 gün boyunca cenazesi yerde Kalan Taybet Ana ve Cudi mahallesinde tepelere yerleştirilen zırhlı araçlardan gelen ateş sonucu 10 yaşındaki Cemile Çağırga kadın meclisi tarafından anılıp, kadınlara karşı işlenen cinayetler kınanıp bu kirli zihniyete karşı aktif mücadele edeceklerini dile getirildi.

Bir yıllık çalışmalarını değerlendiren delegeler, meclislerin yeniden yapılanmasını kadınlara katliamlar, tacize, tecavüze mahuruz bırakan yapılanmaları, demokratik ve komünal yaşamı nasıl inşa edileceği gibi konuları ele aldılar.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin ortadan kaldırılması için mücadelenin önemine kongrede dikkat çekildi.

Kongreye seçim ile devam edildi. 30 kişilik bir meclisin oluşturulduğu kongrede Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin katillerinin yargılanması için düzenlenen yürüyüşe güçlü katılım çağrısı yapıldı.