Doğu Kürdistanlı genç kadınlar: Biz de hayır diyoruz!

Doğu Kürdistanlı Genç Kadınlar Birliği (YJCR), Genç Kadınlar Topluluğu (Komalên Jinên Ciwan) tarafından başlatılan "Biz de hayır diyoruz" kampanyasına katıldıklarını bildirdi.

YJCR Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklama Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Topluluğu (KODAR) sitesinde yayınlandı.

Açıklamada, "Biz YJCR olarak hamleye katılıyor ve 'Biz de hayır diyoruz'. Yaşadığımız bu süreçte, genç kadınlar olarak bir çok şeye hayır diyoruz. Bugün saldırıların birinci hedefinde kadınlar yer alıyor. Yürütülen savaşta özellikle genç kadınlar hedef seçiliyor. İşgalcilik, faşizm kadın katliamlarının önünü açıyor. Sadece Kürdistan'da değil, dünya genelinde genç kadınlar cinayet, taciz ve tecavüzlere maruz kalıyor. Kadınlar üzerindeki saldırılar erkek egemen zihniyetin sonucudur" denildi.

İran'da kadına yönelik cinayetler, küçük yaşta zorla evlilikle, cinsel saldırılar, eşitsizlik ve adaletsizliklere dikkat çeken YJCR, "Eğer biz kadınlar bu vahşi suçlara karşı başkaldırmazsak, kadınlar suçlu olarak görülüp cezalandırılmaya devam edecek" dedi.

İran ve Doğu Kürdistan'daki tüm halkları mücadeleye çağıran YJCR, "Şiddete hayır, tutuklama ve işkenceye hayır, açlığa ve yoksulluğa hayır, cinsiyetçiliğe hayır, mezhepçiliğe hayır, tek renkliliğe hayır, idam sehpasına hayır, cinayet ve katliamlara hayır, özgür, eşit ve demokratik bir yaşama evet" vurgusunda bulundu.

Soykırımcı ve imhacı sisteme karşı çaresiz olmadıklarını kaydeden YJCR, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın geliştirdiği çözümlere dikkat çekti.

Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de işaret eden YJCR, "Tecrit sürdükçe, işgalci egemen sistemler de varlıklarını sürdürecek, kadın ve gençleri iktidarlarının kurbanı yapacak. Özgür yaşamak isteyen her kadın, tecride hayır demeli" ifadelerini kullandı.