Dersim'de 8 Mart etkinliği

Dersim Kadın Platformu, 8 Mart etkinliği düzenledi.

Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Sanat Sokağı'nda yürüyüş düzenledi. Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar, "Krize, katliamlara ve şiddete karşı yaşam için direnişi,  eşitlik için mücadeleyi büyütelim" pankartının arkasında toplandı. "Cinsiyet bedende değil beyanda", "Fabrikalardan sokaklara zaferi kadınlar getirecek" ve “Gülistan Doku nerede” yazılı dövizler taşınırken, "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı. Şarkılar eşliğinde kısa bir halayın ardından platform adına Çağla Yolaşan basın açıklamasını okudu.

'KADINLAR BOYUN EĞMİYOR'

Yolaşan, eşitsizlik, işsizlik, yoksulluk, açlık, savaş, göç ve ölümlerin akıl almaz boyutlarda olduğunu belirtti. Buna karşı, yoksul halkların, emekçilerin, kadınların, gençlerin “Bu böyle gitmez” diyerek haykırdığını ifade eden Yolaşan,” Kadınlar baskılara boyun eğmiyor, yeryüzünün her yerinde direniyor, tarih yazıyor" dedi.
Yolaşan, üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasıyla birlikte üniversitedeki genç kadınların şiddet, taciz, tecavüz, yoksulluk sarmalında sıkıştırılmak istendiğini vurguladı.  
Kadınlar davul ve erbaneler eşliğinde halay çekti.