Demir, Uyar ve Nayır mezarı başında anıldı

TJA ve HDP Şırnak Kadın Meclisi, Silopi öz yönetim direnişinde katledilen Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır’ı mezarı başında andı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 4 Ocak 2016’da öz yönetim direnişinde katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Sêvê Demir, Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır mezarı başında anıldı. Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Kadın Meclisi öncülüğünde Şehri Nuh (Nalaru) Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma ziyaretine, 3 Kürt kadın siyasetçinin yakınları, HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, HDP il ve ilçe yöneticileri, Barış Anneleri  ile çok sayıda kişi katıldı.

‘YAŞADIĞIMIZ SÜRECE YOLUNUZDA OLACAĞIZ’

Kızının mezarında konuşan Sêvê Demir'in annesi Sakine Demir, kızının mücadelesini yerde bırakmadığını söyleyerek, “Yaşadığımız sürece yolunuzda olacağız. Sizler bu halk için canınızı feda ettiniz. Mücadelenize sahip çıkacağız ve Kürdistan'ı inşa edeceğiz" sözleriyle seslendi.

'ONLARIN DİRENİŞ BAYRAĞI YERDE KALMADI'

HDP'li Nuran İmir ise üç kadının mücadeleleri için sembol olduğunu dile getirerek, “Kürdistan'ın 3 gülü yıllardır süren faşizme karşı mücadele ettiler. 3 kadın faşizme karşı başkaldırdılar. Direnişçi 3 kadın bizlere mücadeleyi miras olarak bıraktı. Bu mücadele yolunda birçok arkadaşımız yaşamını yitirdi.  Bu 3 kadın da kadının sesini yükseltmek ve özgürlüğü inşa etmek istiyordu. Biz de 3 kadının bu mücadele mirasına sahip çıkacağız. Mücadeleci 3 kadın bilinçli bir şekilde katledildi. Devlet her zaman mücadele eden kadını hedef alıyor. Bizler onların mücadelesini ve direnişini unutmayacağız. Onlar her alanda Kürt iradesi için mücadele ettiler. Onların direniş bayrağı yerde kalmadı ve yerde kalmasına izin vermeyeceğiz.  Bizler sonuna kadar bu mücadeleye ve mirasa sahip çıkacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar, 3 kadının mezarına karanfil bıraktıktan sonra mezarlıktan ayrıldı.