Celaliyan’ın cezaevi arkadaşı Sêrêşt evinde ölü bulundu

Rojhilat’ın Kirmaşan kentindeki cezaevinde olan Zehra Azad Sêrêşt’in 14 Ekim 2017 tarihinde evinde ölü bulunduğu ortaya çıktı.

Sêrêşt, Kürt siyasi tutsak Zeynep Celaliyan ile de cezaevinde beraber kaldığı, kendisi cezaevinde çıktıktan sonra ise görüşmelerinin sürdüğü belirtiliyor. İnsan Hakları Ağı’nın, Sêrêşt’in cezaevinden çıktıktan sonra da Celaliyan ile görüşmeyi sürdürdüğü için birçok kez İran İstihbaratı tarafından tehdit edildiğini yazdı.

Haberde, Zehra Azad Sêrêşt’ın İtlaat’ın tehditleri sonucunda şüpheli bir şekilde 14 Ekim’de evinde ölü bulunduğuna yer verildi.

Zeynep Celaliyan ve Zehra Azad Sêrêşt’in ortak bir arkadaşının İnsan Hakları Ağı’na şu bilgileri aktardığı öğrenildi: “Zehra ile Zeyneb Celaliyan cezaevinde 4 yıl birlikte kaldı. Zehra cezaevinden çıktıktan sonra da ilişkileri telefon üzerinde sürdü. Cezaevinde onunla görüşmek de istiyordu. Zehra’nın Zeyneb’le ilişkilerini kesmesi için birçok kaz İtlaat tarafından tehdit edildi. Kirmaşan’da çalıştığı işten çıkarıldı. İtlaat Zehra’dan ‘TV’ye çıkıp Zeyheb Celaliyan hakkında konuşursan sana maddi yardımda bulunuruz’ teklifinde bulunmuş. Ancak Zehra kabul etmedi.”