Beştaş: Yargının koruduğu tecavüzcülerin peşindeyiz!

Berwarî’de, 14 yaşındaki çocuğa tecavüz ve tacizde bulunanların tutuklanmamasına tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sêrt İl Örgütü, Berwarî ilçesinde Hüseyin Tapar ve Hamit Şamer isimli erkeklerin 2 yıl boyunca 14 yaşındaki bir çocuğa sistematik tecavüze maruz bırakmasına ilişkin açıklama yaptı. HDP Sêrt İl Örgütü binasında gerçekleştirilen toplantıya HDP Grup Başkanvekili ve kent milletvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilli Sıdık Taş, görevi gasp edilen Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, İl Eşbaşkanları Hatice Tay ve Mehmet Kaysi katıldı.

23 BİN 735 ÇOCUK DOĞUM YAPTI!

Beştaş, 14 yaşındaki çocuğun yaşadıklarına değinerek, “Olayın ortaya çıkmasının ardından çocuğun anne ve babası karakola giderek suç duyurusunda bulunmuştu. Yapılan soruşturmada çocuğun ifadesi alınmıştı. Çocuğun ifadelerinin psikolog tarafından tutarlı olduğu tespit edilmesine rağmen, Pervari Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Çocuğun olayı 1 yıl boyunca ailesine ve akrabalarına anlatmadığını, çocuğun iddiasını kanıtlar nitelikte kimsenin görgüsünün ve bilgisinin olmadığını’ iddia ederek, takipsizlik kararı vermişti. Ancak kamuoyunun tepkisiyle birlikte takipsizlik kararından vazgeçildi” diye belirtti.
İsmailağa Cemati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusunun kızını 6 yaşında “evlendirmesi” ve bu olaydan bir süre sonra haberdar olmasına rağmen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın seyirci kalmasına değinen Beştaş, Bakan Derya Yanık’ı istifaya çağırdı. Beştaş, son 20 yıl içinde 15 yaşın altında 23 bin 735 çocuğun doğum yaptığını belirterek, çocuğa karşı işlenen suçlara da değindi.

 'ERKEK-DEVLET YARGISI...'

Beştaş, Berwarî ilçesinde 14 yaşındaki çocuğun 2 yıldır sistematik tecavüze uğradığını belirterek, “Kıza tecavüz eden Hüseyin Tapar, 1950 doğumluydu. Kışın Mersin’de yazın Siirt'e köyde kalıyor. Yaşlı olduğu için bu kız çocuğu ona yemek götürüyor. Hamit Şamer (35) de tacizci. O da yıllarca kız çocuğunu taciz ediyor. Bu iki kişi tarafından çocuk tehdit ediliyor. Ancak çocuk dayanamıyor. Bunu ailesine anlatıyor. Aile savcılığa başvuruyor.  Aile çocuğun arkasında duran, çocuklarına destek veren bir aile. Hukuki yollara başvuruyorlar. Peki yargı ne yapıyor? Takipsizlik kararı veriyor. Olayı Meclis’e taşıdık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 19 Aralık’ta önerge verdik. 23 Aralık’ta da takipsizlik kararı kaldırıldı. Eğer kamuoyu oluşturmasaydı olayın üstü örtülmeye çalışılacaktı. Ancak bu kişiler hala ne gözaltında ne de tutuklu. Aile ve çocuğu tehdit etmeye devam ediyorlar. Bu tehditlere karşı ailenin yanındayız” şeklinde konuştu.

 Erkek-devlet yargısının çocuk ve kadınlara dönük suçlarda erkeklerin lehine karar vermeye devam ettiğini ifade eden Beştaş,  bu yargının koruduğu erkeklerin peşini bırakmayacaklarını söyledi.