Başur'da 2 ayda 13 kadın katledildi

Güney Kurdistan’da 2 ayda 13 kadın katledildi veya intihara zorlandı.

Güney Kurdistan'da kadın cinayetleri ve intihara zorlama sürüyor. 2 ayda 13 kadın katledildi veya intihara zorlandı.

 
HEWLÊR
Hewlêr Sivil Savunma Müdürlüğü, bir evde çıkan yangında Arap bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Hewlêr’in Fermanberan Mahallesi’nde 2 çocuk annesi 40 yaşındaki bir kadına evinin önünde asit saldırısı düzenlendi. Yüzünün büyük bir bölümü ile bedeninin yüzde 20’sinin yandığı öğrenilirken, olayın kadının evli olduğu erkek tarafından geçekleştirildiği bildirildi. Ancak gözaltına alınan olmadı.

SÜLEYMANİYE
Genç bir kadın Süleymaniye’nin Zergete Mahallesi’nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirirken, polis kadının intihar ettiğini ancak evli olduğu erkeğin gözaltına alındığını bildirdi.

KOYE
78 yaşındaki bir kadın, 23 Ocak'ta evinde bıçaklanarak katledilmiş halde bulundu.

KERKÜK
24 Ocak günü, intihar eden 27 yaşındaki genç kadın Kerkük’teki evinde ölü bulundu. 30 Ocak’ta bir kadının 7 yaşındaki bir çocuğun kazara vurması sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi ancak katilin kadının evli olduğu erkek olduğu ve olayı gizlemek için bu tür bir yalan söylediği öğrenildi.

XANEQÎN
2 çocuk annesi 30 yaşındaki genç kadın, çıkan yangında hayatını kaybetti.

DÛZXÛRMATÛ
Dûzxûrmatû kasabasında bir erkek 17 yaşındaki kızına işkence yaptıktan sonra kendini evinin çatısından atarak yaşamına son verdi.

HALEPÇE
Ocak ayının sonlarında genç bir kadının Halepçe Üniversitesi yerleşkesindeki bir binadan düşerek hayatını kaybettiği bildirildi ancak olayla ilgili daha fazla detay paylaşılmadı.

DUHOK
Domize kampında yaşayan Şengalli kadının cenazesi, 19 Şubat günü Duhok Barajı’nda bulundu. Ancak kadının ölüm nedeni hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.